Hagymás rostélyos hátszínből
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pácolt hátszín
-
200g marha hátszín428 kcal
-
53 kcal
-
3 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g só0 kcal
Lyoni hagyma
-
255g vöröshagyma93 kcal
-
1g só0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Sütés
-
106g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
1706
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pácolt hátszín
-
800g marha hátszín1712 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
12 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
Lyoni hagyma
-
1020g vöröshagyma371 kcal
-
2g só0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Sütés
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
Összesen
6822
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
Pácolt hátszín
-
31.7g marha hátszín68 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.6g worcestershire-szósz0 kcal
-
1.2g mustár1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
Lyoni hagyma
-
40.4g vöröshagyma15 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
Sütés
-
16.8g napraforgó olaj149 kcal
Összesen
270
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48 g
Zsír
-
Összesen 141.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1408.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 497 mg
-
Nátrium 632 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 352.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1706
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 191.9 g
Zsír
-
Összesen 567.2 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 257 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 169 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5634.8 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 258 mg
-
Kálcium 494 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1987 mg
-
Nátrium 2527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1411.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 188 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 752 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
6822
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
270
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Pácolt hátszín
-
800 g marha hátszín
-
1.5 ek worcestershire-szósz
-
3 ek mustár
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint só
Lyoni hagyma
-
6 nagy db vöröshagyma
-
1 ízlés szerint só
-
200 g finomliszt
Sütés
Elkészítés
Pácolt hátszín
- A marha hátszínt tisztítsuk meg alaposan a hártyáktól, ezután vágjuk fel nagyjából 1,5 cm vastagságú szeletekre. Nyomkodjuk meg kézzel a szeleteket, klopfolni nem szükséges.
- A páchoz keverjük össze egy tálkában a Vénusz 100% első préselésű finomított étolajat, a mustárt, a worcestershire szószt, a préselt fokhagymát és a borst.
- Kenjük ki egy tál alját a páccal, helyezzük rá az első réteg húst, majd kenjük át a hátszínt. Folytassuk a rétegezést, amíg az összes húst átkentük. Takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe legalább egy éjszakára pácolódni.
- Sütés előtt vegyük ki minimum fél órával a húst. Forró, már füstölgő serpenyőbe helyezzük a hátszínt, sózzuk meg. Nagyjából 2-2 percig süssük oldalanként.
Lyoni hagyma
- A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyjából 0,5 cm vastagságú karikákra, és szedegessük szét.
- Tegyük egy nagy tálba, sózzuk meg, és forgassuk át a hagymát.
- Hagyjuk pár percet állni, így ereszteni fog egy kevés levet, és sokkal jobban rá fog tapadni a liszt.
- Szórjuk meg annyi lissztel, amennyit felvesz a hagyma.
Sütés
- 180-190°C-os bő olajban kezdjük el adagonként kisütni, folyamatos kevergetés közben. Óvatosan tegyük bele a hagymát, mert könnyen kifuthat.
- Amikor szép aranybarnára megsültek, szedjük ki és csepegtessük le papírtörlőn.
- Tálalásig 60°C-os sütőben tartsuk melegen, ha nagyobb mennyiséget csinálunk.
- Helyezzük a lyoni hagymát a sült hátszínre. Köretnek hasábburgonya vagy rozmaringos burgonya tökéletesen passzol hozzá, friss salátával és csemege uborkával. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 1844
- Feltöltés dátuma: 2021. november 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vénusz
81 recept
Az igazán felséges hagymás rostélyos egyik fő alkotóeleme a jó minőségű marhahús, amit mindenképpen pácoljunk legalább egy estén át, hogy még puhábbá és ízletesebbé válhasson. Az étel koronája pedig nem más, mint a bőséges mennyiségű lyoni hagyma, ami tulajdonképpen egy lisztben megforgatott, ropogós sült hagyma.