r
Nosalty Logó

Hagymás rostélyos babfőzelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás rostélyos babfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Babfőzelék

Összesen 1652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Babfőzelék

Összesen 3306 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Babfőzelék

Összesen 202 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3020.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    554 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1652 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6041.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1414 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1108 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    852.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2038 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 3306 kcal
  • 15% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Húshoz

Babfőzelék

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst szép, fél centi vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Ha kész, apróra vágjuk a hagymákat, és feltesszük dinsztelni.
  2. Mikor a hagyma üveges lesz, rátesszük a hússzeleteket és a babérlevelet, kicsit alákeverünk, hogy a hagyma beterítse a húsokat is, majd lefedjük, és hagyjuk megfőni saját és a hagyma levében. Ez egy bő órát jelenthet, másfelet, a hústól függően.
  3. Ha puha a hús, rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, fél percig hagyjuk, majd fűszerpaprikával megszórva bepirosítjuk, és forralunk még egyet rajta. Kész is van.

Babfőzelék

  1. Míg fő a hús, az előre beáztatott babot egy mély edényben feltesszük sós vízben főni.
  2. Ha megfőtt, csinálunk egy rántást: a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük, ha üveges a hagyma, egy kanál lisztet szórunk rá, és simára keverjük. Egy kis hideg vízzel felöntjük, ha sima, beletesszük a pirospaprikát, és beleöntjük a megfőtt babba.
  3. Forralunk rajta még egyet, hogy besűrűsödjön, ha kell, sózzuk még.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3009
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 31.

Ajánló

Kovászos uborkával isteni. Vagy ha valaki esetleg nem szereti a babfőzeléket, krumplifőzelékkel vagy tört krumplival is nagyon jó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám készítette a testvéreimnek és nekem, mikor még kisiskolások voltunk. Imádtuk. A Mama mindig is az egyszerű ízek kedvelője volt, és ma már én is vallom, hogy néha az egyszerűség tesz tökéletessé egy ételt. Meglepően sok hagyma kell hozzá, szeletenként két fej legalább, de ettől lesz istenien szaftos.

Hozzávalók

Húshoz

Babfőzelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...