r
Nosalty Logó

Hagymás máj Dorka konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Hagymás máj Dorka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 255 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2803.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13004 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13004 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1019 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1725 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat jó alaposan beáztatjuk vízbe, párszor átmossuk, majd kis csíkokra vágjuk.
  2. A hagymát felvágjuk, és forró olajon elkezdjük megpirítani, mikor már üveges a hagyma, ráborítjuk a májat.
  3. A májra rászeleteljük a fokhagymát, majd elkezdjük fűszerezni, minden fűszerből annyit teszünk rá, hogy mindenhova jusson.
  4. Egy nagyon pici vizet önthetünk rá, majd addig sütjük, amíg nem lesz elég puha (kb 15-20 perc). Sót ne tegyünk rá, csak a legvégén!
  5. Tálaláshoz pirítunk hozzá pirítóst, és azzal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 16125
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadászatok után nincs finomabb, mint egy jó finoman megsütött friss, hagymás máj. De disznóvágásokon is nagyon finom szokott lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...