r
Nosalty Logó

Hagymás kenyér Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hagymás kenyér Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7367.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    4456 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    617.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 3238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a zsíron megdinszteljük szalmasárgára, kihűtjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe tesszük a mézes langyos vizet, rámorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  3. Utána hozzáadjuk a joghurtot, az öregtésztát, sikért, aszkorbinsavat, a liszteket, só, köményt, koriandert,zsíros hagymát, és 20 perc alatt megdagasztjuk, majd egy órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és egy fedeles nagy edénybe helyezzük (nekem van egy nagy, magas teflon lábasom, amibe belefét, de lehet jénai, cseréptál, kacsasütő, stb.), megkelesztjük 20 perc alatt, langyos vízzel lespricceljük, tetejét bemetszük, lefedjük.
  5. Eőmelegített sütőben hőlégkeverésen (alul-felül: 230 oC-on) fél óráig fedő alatt sütjük, majd levesszük a fedelét, a hőt letekerjük 180 oC-ra, és további 10-15 percalatt pirosra sütjük. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 21014
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymás kenyér Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Mi más mint, hogy elfogyott a kenyér. Próbálok mindig más félét sütni, hogy ne unja meg a családom. Unni könnyű. Sütni is. Én imádom. Mindig hálás szívvel gondolok kedvenc unokatesómra, akinél kifigyelhettem 10 éve a kenyér-kalácssütés rejtelmeit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...