Hagymaleves háromféle hagymából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
LilySun
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
5g fokhagyma7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
75g főzőtejszín98 kcal
-
21g tejföl42 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
175g víz0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
14 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A bundás kenyérhez
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g tej7 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
514
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
21g fokhagyma28 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
300g főzőtejszín393 kcal
-
85g tejföl168 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
700g víz0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
57 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A bundás kenyérhez
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g tej28 kcal
-
200g kenyér548 kcal
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.9g fehér hagyma1 kcal
-
12.9g főzőtejszín17 kcal
-
3.6g tejföl7 kcal
-
21.4g alaplé2 kcal
-
30g víz0 kcal
-
4.3g fehérbor4 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A bundás kenyérhez
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
8.6g kenyér24 kcal
Összesen
88
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 31.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 183 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1287 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 743 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 350.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
514
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 126.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5148.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 896 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 974 mg
-
Nátrium 2972 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1402.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 627 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 291 micro
-
Kolin: 577 mg
-
Retinol - A vitamin: 617 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 807 micro
Összesen
2054
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
7 gerezd fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 közepes fej fehér hagyma
-
3 dl főzőtejszín
-
7 dl víz
-
1 db tojássárgája
-
1 ek napraforgó olaj
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A bundás kenyérhez
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
2 db tojás
-
0.5 dl tej
-
4 szelet kenyér
Elkészítés
A leveshez
- Az apróra vágottfehér- és vöröshagymát némi olajon vigyázva megdinszteljük, majd mikor már üveges és pirulni kezdene, a péppé zúzottfokhagymát is hozzáadjuk, és gyors kevergetés mellettkicsit hagyjuk őket összeismerkedni.
- Hozzáöntjük az alaplevet és fél liter vizet, és míg ők a hagymávalösszefőnek kicsit, a tejszín felében csomómentesre keverjük a keményítőt és a tojást is, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk ezt is a levesünkhöz. Ha tejfölt is teszünk bele, előbb némi vízzel hígítva keverjük el, hogy ne pöttyöződjön ki a levesben.
- Tarka borssal,sóval, petrezselyemlevéllelfűszerezzük, borral savanyítjuk.
- Megvárjuk, amíg újraforr a tejszín után, aztán egy bundáskenyér-sütésnyi ideig kis lángon még rotyogtatjuk, és kész is. Esetleg kézi mixerrel krémesíthetjük, én nem tettem.
- Bundás kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7346
- Feltöltés dátuma: 2012. április 24.
Ajánló
Egy jó, magyar, száraz vagy félszáraz fehérbor tökéletes főzés közben az ételbe és az ételhez is, ebben a sorrendben. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
LilySun
4 recept
Már egy ideje nem hagyott nyugodni, hogy elkészítem végre, mert otthon sosem ettem ilyet, és valahogy most megkívántam. Fokhagyma-krémlevesnek indult, aztán végül háromféle hagymaleves lett belőle, ahogy jöttek az ötletek sorban - egy pohár tokajival főztünk a kedvesnek. Sikerrel jártunk, másnapra nem maradt egy csepp sem. :)