r
Nosalty Logó

Hagymaleves háromféle hagymából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LilySun
Hagymaleves háromféle hagymából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A bundás kenyérhez

Összesen 514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A bundás kenyérhez

Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A bundás kenyérhez

Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    350.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 514 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    2972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1402.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    617 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 2054 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A bundás kenyérhez

Elkészítés

A leveshez

  1. Az apróra vágottfehér- és vöröshagymát némi olajon vigyázva megdinszteljük, majd mikor már üveges és pirulni kezdene, a péppé zúzottfokhagymát is hozzáadjuk, és gyors kevergetés mellettkicsit hagyjuk őket összeismerkedni.
  2. Hozzáöntjük az alaplevet és fél liter vizet, és míg ők a hagymávalösszefőnek kicsit, a tejszín felében csomómentesre keverjük a keményítőt és a tojást is, és folytonos kevergetés mellett hozzáadjuk ezt is a levesünkhöz. Ha tejfölt is teszünk bele, előbb némi vízzel hígítva keverjük el, hogy ne pöttyöződjön ki a levesben.
  3. Tarka borssal,sóval, petrezselyemlevéllelfűszerezzük, borral savanyítjuk.
  4. Megvárjuk, amíg újraforr a tejszín után, aztán egy bundáskenyér-sütésnyi ideig kis lángon még rotyogtatjuk, és kész is. Esetleg kézi mixerrel krémesíthetjük, én nem tettem.
  5. Bundás kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7352
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 24.

Ajánló

Egy jó, magyar, száraz vagy félszáraz fehérbor tökéletes főzés közben az ételbe és az ételhez is, ebben a sorrendben. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagymaleves háromféle hagymából
LilySun 4 recept

Már egy ideje nem hagyott nyugodni, hogy elkészítem végre, mert otthon sosem ettem ilyet, és valahogy most megkívántam. Fokhagyma-krémlevesnek indult, aztán végül háromféle hagymaleves lett belőle, ahogy jöttek az ötletek sorban - egy pohár tokajival főztünk a kedvesnek. Sikerrel jártunk, másnapra nem maradt egy csepp sem. :)

Hozzávalók

A leveshez

A bundás kenyérhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...