r
Nosalty Logó

Hagymalepény húsos szalonnával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Hagymalepény húsos szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltétnek

Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltétnek

Összesen 5957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltétnek

Összesen 228 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 746 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    403.4 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    1291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11307.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    2212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2392 mg
  • Nátrium
    6146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1055 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 5957 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétnek

Elkészítés

A tésztához

  1. Összekeverjük a lisztet a szárított élesztővel, hozzáadjuk a többi alapanyagot és a felmelegített tejet is, majd jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A szalonnát kockákra vágjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, majd kis lángon, lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a szalonnát, sóval, borssal és köménnyel ízesítjük. Hűlni hagyjuk.
  4. A tepsit kiolajozzuk. A tejfölben kikeverjük a tojást és a reszelt sajtokat, majd összekeverjük a hagymával.
  5. A sütőt előmelegítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, áttesszük a tepsibe, a peremét odanyomkodjuk a tepsi széléhez és kissé felhúzzuk. Elosztjuk rajta a hagymás masszát és megsütjük.
  6. Melegen vagy langyosan fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3767
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 23.

Ajánló

A megpucolt, félbevágott hagymákat áztassuk be egy tál hideg vízbe és nem fogja csípni a szemünket!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a hagymát! :) Gyakran szoktunk tojásos sült hagymát is fogyasztani, egy szelet kenyérrel. Ez egy jóval tartalmasabb fogás és nagyon finom is! Hamar el is fogyott, pedig nem kicsi adag lett belőle. :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltétnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...