r
Nosalty Logó

Hadikrémes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lizinka_
Hadikrémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

1246
Kalória
29.2g
Fehérje
182.5g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
62.7g
Víz
180.9g
Koleszterin
3.5g
Rost
83.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

tésztalapokhoz

  1. A lisztet összedörzsöljük a zsírral, majd beletesszük a cukrot, a tojást és a tejben elkevert szalalkálit. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Négy részre osztjuk, és zsírozott tepsi hátán négy lapot sütünk belőle.

krémhez

  1. A tojásokban elkeverünk kb. 4-5 evőkanál cukrot. Folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, közben csorgatva hozzá kevéske tejet. Amikor folyékony masszát kaptunk, félretesszük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral és a megmaradt kristálycukorral elkeverjük, és beletesszük a vajat, majd felforrósítjuk. Ebbe öntjük folytonos keverés mellet a lisztes-tojásos masszát, és besűrítjük. Aztán levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
  3. A zselatint feloldjuk a vízben, és felforraljuk. Amikor gyönyörűen kitisztult és már nem habos, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A langyos, vaníliás krémbe belekeverjük a langyos zselatint. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. 2-3 órát félretesszük, hogy jól összeérjenek a lapok a krémmel.
  4. Tetejét bőven meghintjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40

Nagyon régi, kedves családi recept! Húsvétkor hazalátogató családtagok kérésére sütöttem meg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!