r
Nosalty Logó

Hadikrémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hadikrémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1246 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    163.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3608.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    574 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 4986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Elkészítés

tésztalapokhoz

  1. A lisztet összedörzsöljük a zsírral, majd beletesszük a cukrot, a tojást és a tejben elkevert szalalkálit. Egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. Négy részre osztjuk, és zsírozott tepsi hátán négy lapot sütünk belőle.

krémhez

  1. A tojásokban elkeverünk kb. 4-5 evőkanál cukrot. Folyamatosan hozzákeverjük a lisztet, közben csorgatva hozzá kevéske tejet. Amikor folyékony masszát kaptunk, félretesszük.
  2. A maradék tejet a vaníliás cukorral és a megmaradt kristálycukorral elkeverjük, és beletesszük a vajat, majd felforrósítjuk. Ebbe öntjük folytonos keverés mellet a lisztes-tojásos masszát, és besűrítjük. Aztán levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük.
  3. A zselatint feloldjuk a vízben, és felforraljuk. Amikor gyönyörűen kitisztult és már nem habos, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A langyos, vaníliás krémbe belekeverjük a langyos zselatint. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. 2-3 órát félretesszük, hogy jól összeérjenek a lapok a krémmel.
  4. Tetejét bőven meghintjük porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6384
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 21.

Ajánló

Ha nincs nagyon éles, hosszú pengéjű késünk, akkor érdemes a tetejének szánt tésztalapot előre felvágni, és úgy rátenni a krém tetejére!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hadikrémes
Lizinka_ 604 recept

Nagyon régi, kedves családi recept! Húsvétkor hazalátogató családtagok kérésére sütöttem meg.

Hozzávalók

tésztalapokhoz

krémhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...