r
Nosalty Logó

Habroló vaníliakrémes töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercédesz_94
Habroló vaníliakrémes töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Habroló

Díszítés

965
Kalória
15.4g
Fehérje
108.7g
Szénhidrátok
52.9g
Zsír
52.8g
Víz
159.7g
Koleszterin
4.7g
Rost
65.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 5797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4132.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 314 kcal

Elkészítés

Habroló

  1. A formákat bekenjük olvasztott zsírral, majd meglisztezzük. A leveles tésztát kb. 2 cm-es vastagságú csíkokra vágjuk, és feltekerjük a formákra. Kb. 20-25 percig 180 fokon sütjük. Miután megsült, finoman kihúzzuk a formákat. Ekkor elkészíthetjük a csokis mázas díszítést.
  2. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A 4 tojássárgáját kikeverjük fél csésze cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet. Miután egyenletesre kevertük a krémet, lassú tűzön keményre főzzük.
  3. Miután elkészült a krém, felverjük a tojásfehérjét fél csésze cukorral, és amikor már kemény állagú a hab, kb. 10 percig verjük még gőz felett is, ugyanis így nem fog a habunk összeesni.
  4. Ha elkészültünk a habbal, kezdjük el a vaníliás krémet újra felmelegíteni. Folyamatosan kavargassuk, ugyanis ez a krém könnyen odaég. Ha a krém egyenletesen felmelegedett, továbbra is hagyjuk tűzön (ne felejtsük el folyamatosan kavargatni), majd lassanként adjuk hozzá a habot. Keverjük el egyenletesre a krémet, és kb. 5 még percig főzzük.
  5. A krémet habzsákba tesszük és megtöltjük a rolókat.

Díszítés

  1. A csokit apróra vágjuk, hozzáadjuk a vizet, és addig főzzük, amíg a csoki teljesen elolvad és enyhén elkezd sűrűsödni. Ha a rolók már kihűltek, mártsuk bele a csokiba a rolók mindkét végét, majd szórjuk meg az aprított mogyoróval. Ezután érdemes hűtőbe tenni, hogy a csoki megszilárduljon a tésztán. Ezután elkészítjük a krémet.
  2. Ha elkészültek a rolók, elkezdjük verni a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálót, és addig verjük, amíg kemény állagú habot kapunk. Habzsákba töltjük és a roló mindkét végét díszítjük vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Eperkrémes piskótatekercs

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!