r
Nosalty Logó

Habroló vaníliakrémes töltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Habroló vaníliakrémes töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 5797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Habroló

Díszítés

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    688.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    317.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4132.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    1621 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.5 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5797 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Habroló

Díszítés

Elkészítés

Habroló

  1. A formákat bekenjük olvasztott zsírral, majd meglisztezzük. A leveles tésztát kb. 2 cm-es vastagságú csíkokra vágjuk, és feltekerjük a formákra. Kb. 20-25 percig 180 fokon sütjük. Miután megsült, finoman kihúzzuk a formákat. Ekkor elkészíthetjük a csokis mázas díszítést.
  2. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A 4 tojássárgáját kikeverjük fél csésze cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet. Miután egyenletesre kevertük a krémet, lassú tűzön keményre főzzük.
  3. Miután elkészült a krém, felverjük a tojásfehérjét fél csésze cukorral, és amikor már kemény állagú a hab, kb. 10 percig verjük még gőz felett is, ugyanis így nem fog a habunk összeesni.
  4. Ha elkészültünk a habbal, kezdjük el a vaníliás krémet újra felmelegíteni. Folyamatosan kavargassuk, ugyanis ez a krém könnyen odaég. Ha a krém egyenletesen felmelegedett, továbbra is hagyjuk tűzön (ne felejtsük el folyamatosan kavargatni), majd lassanként adjuk hozzá a habot. Keverjük el egyenletesre a krémet, és kb. 5 még percig főzzük.
  5. A krémet habzsákba tesszük és megtöltjük a rolókat.

Díszítés

  1. A csokit apróra vágjuk, hozzáadjuk a vizet, és addig főzzük, amíg a csoki teljesen elolvad és enyhén elkezd sűrűsödni. Ha a rolók már kihűltek, mártsuk bele a csokiba a rolók mindkét végét, majd szórjuk meg az aprított mogyoróval. Ezután érdemes hűtőbe tenni, hogy a csoki megszilárduljon a tésztán. Ezután elkészítjük a krémet.
  2. Ha elkészültek a rolók, elkezdjük verni a tejszínhabot, hozzáadjuk a habfixálót, és addig verjük, amíg kemény állagú habot kapunk. Habzsákba töltjük és a roló mindkét végét díszítjük vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 2822
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 24.

Ajánló

12 cm hosszúságú formákkal kb. 13-14 darab roló készül ebből az adagból

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Habroló vaníliakrémes töltelékkel
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Habroló

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...