r
Nosalty Logó

Habos túrós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Habos túrós szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.4 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4997.3 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1486 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.2 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    783 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1483 micro
Összesen 4807 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból nagy gázos tepsiben hagyományos módon piskótatésztát sütünk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot, tovább verjük vele a habot, majd belekeverjük a tojások sárgáját. Végül beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütés közben a sütőajtót nem nyitjuk ki.
  2. A narancsszörpbe beleöntjük a zselatint, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
  3. Felverjük a tejszínt.
  4. A hidegen készíthető vaníliás pudingport előírás szerint elkészítjük. Ha kész, belekeverjük a porcukrot, és a túrót. A felvert tejszínhez előbb a pudingos keveréket adjuk hozzá, majd a túrót. Legvégül hozzáöntjük a zselatinos keveréket.
  5. A kihűlt tésztát megkenjük a krémmel, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A 2 cs vaníliás pudingot a 6 dl folyadékkal + 2 ek piros lekvárral felfőzzük. Kihűtés közben többször megkeverjük, majd ha már langyos, a habos túrókrém tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  7. Pár órás hűtés után kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 228
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21264
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Ami a folyékony hozzávalókat illeti, nyugodtan kezelhetjük rugalmasan. Nem nagyon iszunk szörpöt, pl. ezért narancs szörp helyett készült már őszibarack- vagy almalével a zselatin, és a tetejére szánt puding is volt, hogy almaléből készült, ez a legutóbbi szederlekvárral pirosítva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos túrós szelet
Tomatotree 262 recept

Harmonikus ízű, könnyű, üdítően pikáns süti, és nekem a színei is  tetszenek! :)) Nagyon kiadós, nagy tepsivel lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...