r
Nosalty Logó

Habos sütemény babapiskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Habos sütemény babapiskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 863 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.8 g

Zsír

  • Összesen
    448.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2578 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1060.6 g
  • Cukor
    599 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    918 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4061 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    1224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2217 micro
Összesen 8633 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, cukrot, vaníliás cukrot, sót, citromot és a tojások sárgáját jól kikeverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, simárakeverjük.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és belekeverjük a masszába.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben sütjük,kihűtjük.
  5. A narancslevet a cukorral és a pudingporral állandó kevergetés mellett felfőzzük, kihűtjük. Rákenjük a tésztára.
  6. A tejszínt felverjük és rásimítjuk a süteményre.
  7. A narancslébe keverjük a rumaromát, a babapiskótákat megmerítjük benne, és a egymás mellé helyezzük a tejszínre.
  8. Tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28635
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy villámreceptek szakácskönyvben találtam, azért azt nem mondom, hogy percek alatt készen van, de nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...