Habos ribizlikoszorú
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztájához
-
19g finomliszt68 kcal
-
11 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
35 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g tej1 kcal
A töltelékhez
-
50g tej28 kcal
-
21 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
157 kcal
-
38g piros ribizli21 kcal
-
13g ribizlidzsem35 kcal
A díszítéshez
-
19g tejszínhab48 kcal
-
30 kcal
-
3 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztájához
-
150g finomliszt546 kcal
-
91 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
300g piros ribizli165 kcal
-
100g ribizlidzsem278 kcal
A díszítéshez
-
150g tejszínhab386 kcal
-
40g mandulapehely236 kcal
-
50g piros ribizli27 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztájához
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
10g tojás13 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.5g tej0 kcal
A töltelékhez
-
18.2g tej10 kcal
-
8 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
22.7g növényi habtejszín57 kcal
-
13.6g piros ribizli7 kcal
-
4.5g ribizlidzsem13 kcal
A díszítéshez
-
6.8g tejszínhab18 kcal
-
1.8g mandulapehely11 kcal
-
2.3g piros ribizli1 kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 72.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.6 g
Zsír
-
Összesen 235.7 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 844 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4315.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 1539 mg
-
Nátrium 1010 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 539.3 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 582.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 149 mg
-
D vitamin: 183 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1178 micro
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Hozzávalók
A tésztájához
-
15 dkg finomliszt
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg porcukor
-
4 db tojás
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 kk sütőpor
A töltelékhez
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dkg cukor
-
30 dkg piros ribizli
-
10 dkg ribizlidzsem
A díszítéshez
-
10 ek tejszínhab
-
4 dkg mandulapehely
-
5 dkg piros ribizli
Elkészítés
A tésztájához
- A 4 tojást kissé felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük vele. Mivel egészben verjük a tojást, nem lesz kemény, viszont jó habos lesz, és ha kivilágosodott, akkor már jó.
- Hozzáadjuk az olajat. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Ezt is érdemes kisebb adagokban elvégezni. Végül hozzálöttyintünk egy kis tejet is, hogy ne legyen túl sűrű a massza. Elkeverjük.
- A masszát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. (Sütőtől függ, nézzünk rá, nehogy megégjen.) Ha megsült, rácsra borítva hűlni hagyjuk, és félbevágjuk.
- A töltelékhez megfőzzük a pudingot a tejjel, kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. Hagyjuk teljesen kihűlni. Időnként jól kavargassuk meg, és ha már kihűlt, akkor is még keverjük el jó simára, ne maradjon darabos.
- A torta alsó felét visszatesszük a formába, de ne a koszorú aljába, hanem a sima tortalapot kapcsoljuk rá (különben nem fogjuk tudni kivenni a formából). Bekenjük ribizlilekvárral, és rászórjuk a ribizli 1/3-át.
- A tejszínt/cukrászhabot felverjük. Ebből egy keveset (4-5 ek) keverjünk el a pudingban, ezzel fellazítva azt. Ha szükséges, még keverjünk el benne. Ha már jó laza a puding, kb, mint a tejszín, akkor lehet a pudingot apránként, óvatos mozdulatokkal elkeverni a tejszínben. Ezt a műveletet úgy képzeljük el, mint mikor a keményre vert tojáshabot keverjük el a piskótatésztában.
- Ha megvan, rákenjük a ribizlire a krém kb 1/3-át. Megszórjuk a maradék ribizli felével. Erre mehet még 1/3-ad krém, végül megszórjuk a maradék ribizlivel. Rátesszük a torta tetejét, és 1 éjszakára hűtőben pihentetjük. A maradék habot is fóliával letakarva a hűtőbe tesszük.
- Másnap óvatosan tortatálra tesszük a művet, oldalát megszórjuk szeletelt mandulával, majd a maradék habbal és néhány szem ribizlivel feldíszítjük. Óvatosan szeleteljük, nehogy összenyomjuk. Jó étvágyat hozzá!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1236
- Feltöltés dátuma: 2013. július 05.
Ajánló
Ha nincs koszorúformánk, készíthetjük rendes tortaformával is, akkor elég a 24 cm-s átmérőjű is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szép, új koszorúformámat avattam fel ezzel a már létező, viszont általam már módosult recepttel. Az idő is nekem kedvezett, a 40 fokból 20 fok lett, így bátran álltam neki ennek a habos-babos süteménynek. Egy 23 éves receptújságban akadtam rá erre a csodás finomságra. Ritkán készül el nálam sütemény a recept eredeti mivoltában, kisebb vagy nagyobb részben mindig variálok rajta. Vagy a hozzávalók mennyiségén vagy az elkészítési módon változtatok, és nem ritka, hogy plusz hozzávalót adok hozzá, vagy a meglévők közül veszek el belőle. Itt sem történt másként, és ha szabad ezt mondanom, nagyon jól sikerült. Repeta nélkül nem bírta senki, így ez a hatalmasnak tűnő torta pikk-pakk elfogyott. Egyébként az eredeti recept 5 dl tejszínnel és 4 dkg zselatinnal írja a tölteléket. Sajnos én most nemrég pórul jártam a tejszínnel, hiába használtam a jól bevált tejszín márkámat, ezért biztosra akartam menni, és cukrászhabot vettem. Mint a képen is látható, semmi gond nem volt vele.:) Bocs a hosszú leírásért, azért lett ilyen szájbarágós, hogy tutira sikerüljön. Bátran készítsük el ezt a süteményt, nálunk kedvenc lett! Nagyon habos és nagyon finom!:)