r
Nosalty Logó

Habos ribizlikoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Habos ribizlikoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 209 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4315.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    539.3 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    582.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    672 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 4565 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztájához

  1. A 4 tojást kissé felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és tovább verjük vele. Mivel egészben verjük a tojást, nem lesz kemény, viszont jó habos lesz, és ha kivilágosodott, akkor már jó.
  2. Hozzáadjuk az olajat. A lisztet, sütőport és kakaóport összekeverjük, és beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Ezt is érdemes kisebb adagokban elvégezni. Végül hozzálöttyintünk egy kis tejet is, hogy ne legyen túl sűrű a massza. Elkeverjük.
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett koszorúformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. (Sütőtől függ, nézzünk rá, nehogy megégjen.) Ha megsült, rácsra borítva hűlni hagyjuk, és félbevágjuk.
  4. A töltelékhez megfőzzük a pudingot a tejjel, kristálycukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. Hagyjuk teljesen kihűlni. Időnként jól kavargassuk meg, és ha már kihűlt, akkor is még keverjük el jó simára, ne maradjon darabos.
  5. A torta alsó felét visszatesszük a formába, de ne a koszorú aljába, hanem a sima tortalapot kapcsoljuk rá (különben nem fogjuk tudni kivenni a formából). Bekenjük ribizlilekvárral, és rászórjuk a ribizli 1/3-át.
  6. A tejszínt/cukrászhabot felverjük. Ebből egy keveset (4-5 ek) keverjünk el a pudingban, ezzel fellazítva azt. Ha szükséges, még keverjünk el benne. Ha már jó laza a puding, kb, mint a tejszín, akkor lehet a pudingot apránként, óvatos mozdulatokkal elkeverni a tejszínben. Ezt a műveletet úgy képzeljük el, mint mikor a keményre vert tojáshabot keverjük el a piskótatésztában.
  7. Ha megvan, rákenjük a ribizlire a krém kb 1/3-át. Megszórjuk a maradék ribizli felével. Erre mehet még 1/3-ad krém, végül megszórjuk a maradék ribizlivel. Rátesszük a torta tetejét, és 1 éjszakára hűtőben pihentetjük. A maradék habot is fóliával letakarva a hűtőbe tesszük.
  8. Másnap óvatosan tortatálra tesszük a művet, oldalát megszórjuk szeletelt mandulával, majd a maradék habbal és néhány szem ribizlivel feldíszítjük. Óvatosan szeleteljük, nehogy összenyomjuk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1236
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 05.

Ajánló

Ha nincs koszorúformánk, készíthetjük rendes tortaformával is, akkor elég a 24 cm-s átmérőjű is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szép, új koszorúformámat avattam fel ezzel a már létező, viszont általam már módosult recepttel. Az idő is nekem kedvezett, a 40 fokból 20 fok lett, így bátran álltam neki ennek a habos-babos süteménynek. Egy 23 éves receptújságban akadtam rá erre a csodás finomságra. Ritkán készül el nálam sütemény a recept eredeti mivoltában, kisebb vagy nagyobb részben mindig variálok rajta. Vagy a hozzávalók mennyiségén vagy az elkészítési módon változtatok, és nem ritka, hogy plusz hozzávalót adok hozzá, vagy a meglévők közül veszek el belőle. Itt sem történt másként, és ha szabad ezt mondanom, nagyon jól sikerült. Repeta nélkül nem bírta senki, így ez a hatalmasnak tűnő torta pikk-pakk elfogyott.   Egyébként az eredeti recept 5 dl tejszínnel és 4 dkg zselatinnal írja a tölteléket. Sajnos én most nemrég pórul jártam a tejszínnel, hiába használtam a jól bevált tejszín márkámat, ezért biztosra akartam menni, és cukrászhabot vettem. Mint a képen is látható, semmi gond nem volt vele.:) Bocs a hosszú leírásért, azért lett ilyen szájbarágós, hogy tutira sikerüljön. Bátran készítsük el ezt a süteményt, nálunk kedvenc lett! Nagyon habos és nagyon finom!:)

Hozzávalók

A tésztájához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...