r
Nosalty Logó

Habos puncsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Habos puncsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 340 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    344.1 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1730 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    2433 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2497 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 7571 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal morzsoljuk el, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel gyúrjuk össze.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 darab, kb. 30×30 cm-es lapokká, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük egyenként, előmelegített sütőben kb. 12 percig.
  3. Ha kihűltek, az egyiket törjük össze, a maradék tejjel forrázzuk le.
  4. A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra, a rummal, a baracklekvárral, és a kakaóporral ízesítsük, majd az összetört és tejjel leforrázottlaphoz adjuk. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük.
  5. A tetejére állítsuk a habbá vert tojásfehérjét vízgőz fölé, és a cukorral 4-5 percig verjük tovább, kenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokoládét csorgassuk rá.
  6. Villával cifrázzuk meg, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 30×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 742
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 51155
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Ez a recept a Sütemények című szakácskönyvemből való. A receptben megmarad 2 tojássárgája, azt vagy panírozáshoz vagy rántottába stb. fel lehet használni. A süteményt csak másnap lehet szépen szeletelni, különben szétesik. Mi nem bírtuk kivárni, első nap megkóstoltuk. Egy nagyobb szelet is elegendő belőle, annyira laktató.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...