Habos puncsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Miss Sweetly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
113g tej63 kcal
A krémhez
A tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
Összesen
1895
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
450g tej252 kcal
A krémhez
A tetejére
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
7571
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
22.5g finomliszt82 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
11.2g vaj81 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
-
20.2g tej11 kcal
A krémhez
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g cukor17 kcal
-
1.1g rum2 kcal
-
2.7g sárgabaracklekvár7 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
A tetejére
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
4.5g étcsokoládé25 kcal
Összesen
340
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1610.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 608 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.3 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 78.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 624 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
1895
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 102.9 g
Zsír
-
Összesen 344.1 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6440.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1730 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 439 mg
-
Foszfor 2433 mg
-
Nátrium 1560 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1025 g
-
Cukor 597 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2548 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 457 mg
-
Retinol - A vitamin: 2497 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 614 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 570 micro
Összesen
7571
kcal
- 6% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
25 dkg vaj
-
20 dkg cukor
-
2 db tojássárgája
-
4.5 dl tej
A krémhez
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
3 ek rum
-
3 ek sárgabaracklekvár
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal morzsoljuk el, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel gyúrjuk össze.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk 3 darab, kb. 30×30 cm-es lapokká, és sütőpapírral bélelt tepsiben süssük egyenként, előmelegített sütőben kb. 12 percig.
- Ha kihűltek, az egyiket törjük össze, a maradék tejjel forrázzuk le.
- A krémhez a vajat a cukorral keverjük habosra, a rummal, a baracklekvárral, és a kakaóporral ízesítsük, majd az összetört és tejjel leforrázottlaphoz adjuk. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük.
- A tetejére állítsuk a habbá vert tojásfehérjét vízgőz fölé, és a cukorral 4-5 percig verjük tovább, kenjük a tésztára, majd a megolvasztott csokoládét csorgassuk rá.
- Villával cifrázzuk meg, és hűtőben hagyjuk megdermedni.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 30×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 741
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 51168
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Miss Sweetly
97 recept
Ez a recept a Sütemények című szakácskönyvemből való. A receptben megmarad 2 tojássárgája, azt vagy panírozáshoz vagy rántottába stb. fel lehet használni. A süteményt csak másnap lehet szépen szeletelni, különben szétesik. Mi nem bírtuk kivárni, első nap megkóstoltuk. Egy nagyobb szelet is elegendő belőle, annyira laktató.