r
Nosalty Logó

Habos málnás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos málnás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 1112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 4440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.3 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3004.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1659 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 4440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 338 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  3. Közben kimérjük a lisztet és a keményítőt, egybeszitálhatjuk őket.
  4. Hozzákeverjük a liszthez a sütőport és a fahéjat.
  5. A lisztes keveréket a vajas masszához keverjük, tejjel lazíthatjuk. Ha nem elég laza, több tejet is lehet hozzáadni.
  6. Zsírozott, lisztezett tepsibe kenjük (gáztepsi), a tetejére rengeteg málnát szórunk, szinte ne látszódjék a tészta, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  7. A habhoz a tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral nagyon keményre felverjük. Ha a süti megsült, a tetejére kenjük. 150 fokra és felső sütésre állítjuk a sütőt, és a habot már csak rászárítjuk a tetejére (én egy picit nyitva hagyom a sütőajtót, fakanállal kitámasztva). Akkor jó a hab, ha már meg lehet kocogtatni, de belül még puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10922
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám először almával készítette ezt a fincsi sütit (megjegyzem, úgy is finom), de Anyu egyszer úgy gondolta, miért ne lehetne fagyasztott málnával is finom. Azóta teljesen áttértünk a málnás változatra, mert mindenkinek így ízlik jobban.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...