r
Nosalty Logó

Habos-mákos linzi tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-mákos linzi tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 3630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3917.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.2 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1070 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 3630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható tésztává álljon össze.
  2. Lefedjük, és hűtőbe tesszük fél órára.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tepsit enyhén kivajazzuk. (Én egy 26 cm-es piteformát használtam, ebbe sok lett ez a mennyiségű tészta.) A kimaradt tésztából ischlert készítettem.
  5. A töltelékhez a mákot elkeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a fahéjjal. Felöntjük annyi forró tejjel, hogy kenhető állagú legyen a massza.
  6. A tésztát kivesszük a hűtőből, sodrófával akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsink, de hagyjunk neki peremet is. Beletesszük a tepsibe, eligazítjuk, és megszurkáljuk villával. Rásimítjuk a mákos tölteléket, és a sütőben 15-20 percig elősütjük.
  7. Közben felverjük a tojásfehérjét a porcukorral, és az elősütött sütink tetejére kenjük óvatosan. A lekvárt kisebb kupacokban rákanalazzuk, és villával márványosan széthúzzuk, hogy mindenhova jusson belőle.
  8. Még 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg kissé megbarnul a fehérje.
  9. Hagyjuk kihűlni, ezután könnyen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11164
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 19.

Ajánló

Hűvös estéken, délutánokon megédesíti a napot. A linzi tészta omlóssága és a mákos-habos réteg krémessége tökéletesen kiegészíti egymást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám szerint ha zsírral készítjük a linzi tésztát, még omlósabb lesz. Tényleg nagyon omlós, és az, hogy sertészsírral dolgoztam, nem érződik ki az ízén. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen avas. Én piteformában sütöttem, de ha valaki tepsiben süti, érdemes a mákos töltelékből másfél-kétszeres mennyiséget elkészíteni, az biztosan elég vastag lesz a tepsiméretű tésztán.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...