r
Nosalty Logó

Habos mákos Kukta Zsuzska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kukta Zsuzska
Habos mákos Kukta Zsuzska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 6898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a habhoz

Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1527.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1149 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    359.6 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9166.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    4130 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1012 mg
  • Foszfor
    2840 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 6898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a habhoz

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A felkockázott hideg vajat, az átszitált liszttel és porcukorral összemorzsoljuk, majd tésztává gyúrjuk. Hűtőben pihentetjük fél órát fóliába csomagolva.
  2. Kb. 5 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.
  3. 180 fokos sütőben elősütjük (nem kell, hogy színt kapjon, csak ne legyen nyers).

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és citromhéjjal felforraljuk, és ráöntjük a zsemlemorzsával elkevert mákra, és jól elkeverjük. Pár percig pihentetjük.
  2. Az elősütött tésztára kenjük, és készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már nem ragad a kezünkhöz, és a tészta széle is enyhén rózsaszínes.

Hozzávalók a habhoz

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a készre sült máktöltelékre kenjük vagy nyomjuk habzsákból. Pár percre még visszatesszük a sütőbe, amíg a fehérje kap egy kis színt.
  2. Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3050
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kukta Zsuzska 1 recept

Klasszikus sütemény ünnepi formában, ami mindenkit levesz a lábáról. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a habhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...