r
Nosalty Logó

Habos mákos guba Timitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Habos mákos guba Timitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sodóhoz

A gubához

Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sodóhoz

A gubához

Összesen 4829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sodóhoz

A gubához

Összesen 185 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1499.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 604 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11996.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    5068 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    2775 mg
  • Nátrium
    2964 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.1 g
  • Cukor
    434 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    653 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 4829 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A sodóhoz

A gubához

Elkészítés

A sodóhoz

  1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral (a fehérjét tegyük félre), vaníliaaromával és két-három evőkanál liszttel és hozzáadjuk a tejhez, majd folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk.

A gubához

  1. A tejet meglangyosítjuk a vaníliás cukorral, majd ráöntjük a felszeletelt kiflikre és hagyjuk, hogy megszívják magukat. A mazsolát langyos, rumaromás vízbe áztatjuk, a darált mákot pedig elkeverjük a porcukorral.
  2. Kivajazunk egy sütőedényt vagy tepsit, majd az aljába halmozzuk a kiflik felét. Erre jöhet a mák és a mazsola fele, utána pedig a sodó fele. Ismét kifli, mák, mazsola és öntetréteg következik, a gubát pedig a sodóból megmaradt, felvert tojáshabbal zárjuk. 190 fokon 20-25 percig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 666
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 13.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Habos mákos guba Timitől
Lakos Benedek 374 recept

Minden család mákos gubája más. Timiéké például szép, emeletes, a sodó nem rá, hanem bele kerül, sőt, még mazsolák is megbújnak a rétegei között. Mindezt pedig egy aranybarna, sült, tojáshabkalap zárja, ettől szaftos marad a guba, és szebben is mutat.

Hozzávalók

A sodóhoz

A gubához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...