Habos krémes hordócska
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
27 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
43 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
20g porcukor77 kcal
Hab
-
12g tejszínhab por61 kcal
-
38g tej21 kcal
-
25g eper8 kcal
Összesen
777
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
Krém
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
80g porcukor310 kcal
Hab
-
48g tejszínhab por244 kcal
-
150g tej84 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
3104
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
8.7g tojásfehérje5 kcal
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Krém
-
2.9g tojássárgája9 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
3.3g tejszínízű pudingpor12 kcal
-
29g tej16 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
Hab
-
3.5g tejszínhab por18 kcal
-
10.9g tej6 kcal
-
7.3g eper2 kcal
Összesen
224
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 325 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.6 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 261 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
777
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2083.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 823 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 542 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.5 g
-
Cukor 266 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 274.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1066 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 854 mg
-
Retinol - A vitamin: 1042 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1133 micro
Összesen
3104
kcal
- 6% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojásfehérje
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
8 dkg finomliszt
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
0.5 citromból nyert citromhéj
Krém
-
2 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg vaj
-
8 dkg porcukor
Hab
-
48 g tejszínhab por
-
1.5 dl tej
-
10 dkg eper
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a másfél ek olajat (egyes fokozattal), majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a citromhéjat.
- Közepes méretű papírkapszlikba rakjuk, 3/4-ig töltve. Ha van muffin sütőnk, a kapszlikat beleállítjuk, ha nincs, egymás mellé rakva a tepsiben is megtartja a tésztát. 10-12 perc alatt megsütjük.
Krém
- A két tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a tej mennyiség felével felhígítjuk, a másik felét előmelegítjük, ebbe öntjük a pudingos masszát, majd besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. Felverjük a tejszínhabot. Finomabb lesz a krém, ha a tejszínhabból 2 ek-nyit hozzákeverünk.
- A kihűlt hordócskákat (muffinokat) vízszintesen félbe vágjuk, és megkenjük krémmel, a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Eperrel vagy málnával gazdagítva tálaljuk. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 9711
- Feltöltés dátuma: 2014. június 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Megsüthető a tészta egyben is, majd utólag pogácsa szaggatóval kivágjuk, 2-2-őt krémmel összeragasztunk, tetejére tejszínhab. A két réteg közé rakhatunk még vékonyra szeletelt epret.