r
Nosalty Logó

Habos krémes hordócska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Habos krémes hordócska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 3104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Hab

Összesen 224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    547 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1066 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    854 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1042 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 3104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a másfél ek olajat (egyes fokozattal), majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a citromhéjat.
  2. Közepes méretű papírkapszlikba rakjuk, 3/4-ig töltve. Ha van muffin sütőnk, a kapszlikat beleállítjuk, ha nincs, egymás mellé rakva a tepsiben is megtartja a tésztát. 10-12 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A két tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a tej mennyiség felével felhígítjuk, a másik felét előmelegítjük, ebbe öntjük a pudingos masszát, majd besűrítjük. Amikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. Felverjük a tejszínhabot. Finomabb lesz a krém, ha a tejszínhabból 2 ek-nyit hozzákeverünk.
  2. A kihűlt hordócskákat (muffinokat) vízszintesen félbe vágjuk, és megkenjük krémmel, a tetejét tejszínhabbal díszítjük. Eperrel vagy málnával gazdagítva tálaljuk. Fogyasztás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9645
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos krémes hordócska
Csiki Piroska 230 recept

Megsüthető a tészta egyben is, majd utólag pogácsa szaggatóval kivágjuk, 2-2-őt krémmel összeragasztunk, tetejére tejszínhab. A két réteg közé rakhatunk még vékonyra szeletelt epret.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...