r
Nosalty Logó

Habos isler ahogy Ági készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Habos isler ahogy Ági készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 1507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1507 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    327.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.3 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2143 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 6026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően a tésztát vékonyra (kb. 3 mm) kinyújtjuk, és kör alakú szaggatóval (kb. 5-6 cm átmérőjű)kiszaggatjuk, majd 10-15 perc alatt kisütjük őket tepsin.
  3. A habhoz a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd mikor kezd habosodni, hozzákeverjük a porcukrot, és tovább verjük. Majd mikor már habos, gőzre téve tovább verjük, míg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
  4. A kihűlt korongokat összeragasztjuk a habbal.
  5. A tetejüket a gőz fölött étolajjal felolvasztott csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 22228
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Figyelni kell a sütéskor, ne süssük túl a korongokat, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta. Érdemes 1-2 napot hagyni a kész sütit puhulni, bár erre nálunk sosem kerül sor. Egy adagból kb. 20-25 db lesz, persze ez a szaggató méretétől is függ.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos isler ahogy Ági készíti
agi8505 20 recept

Még régebben a sógorom evett valahol habos islert, és mindig nyaggatta a nővéremet, hogy süssön neki olyat. Talált is egy receptet, de a habja nem lett tökéletes. Én tovább kutakodtam, és végül némi átalakítás után ez a recept vált be. Azóta az én feladatom a habos isler sütése, van hogy háromszoros adagot kell sütnöm, de még az is kevésnek bizonyul, bár eléggé hosszadalmas az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...