Habos fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
3 kcal
-
8g pudingpor29 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g tortazselé8 kcal
-
17g víz0 kcal
-
33g alma16 kcal
-
33g körte17 kcal
Összesen
331
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
165g tojás208 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
19 kcal
-
45g pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
15g tortazselé51 kcal
-
100g víz0 kcal
-
200g alma94 kcal
-
200g körte103 kcal
Összesen
1982
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
11.9g tojás15 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
0.4g porcukor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
3.2g pudingpor12 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
1.1g tortazselé4 kcal
-
7.2g víz0 kcal
-
14.4g alma7 kcal
-
14.4g körte7 kcal
Összesen
142
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 127 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 175 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 109.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
331
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 83.2 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 762 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3292.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 1050 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 1160 mg
-
Nátrium 912 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263.7 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 658.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 798 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 780 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 880 micro
Összesen
1982
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojás
-
5 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 dl habtejszín
-
3 teáskanál porcukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag pudingpor
-
3 dl tej
-
15 g tortazselé
-
1 dl víz
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk, az 5 dkg cukrot a tojások sárgájával és fél evőkanál vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjét, amit előzőleg kemény habbá vertünk. Fakanállal jól összeforgatjuk, amíg csomómentes, híg állagú tésztát kapunk.
- Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából kis halmokat (körlapokat) helyezünk rá. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és kétfelé osztjuk (az egyik lesz a fánkok teteje, a másik az alja).
- A pudingporból, a 3 dl tejből és igény szerint 2-3 kanál cukorból kemény pudingot főzünk,és hagyjuk kihűlni.
- A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk (bármilyen szárazabb gyümölcs lehet, ami passzol a pudinghoz), és a fedő tésztakorongok tetejére halmozzuk.
- A tortazselé porhoz 1 dl, forrásban lévő vizet adunk, és kb. fél percen keresztül keverjük, hogy a por feloldódjon.
- Kiskanállal több lépésben a gyümölcshalmokra csepegtetjük, hogy a fedelünk egy szilárd zselé bevonatot kapjon (így finomabb lesz és nem barnul meg, illetve nem szárad ki a gyümölcs).
- Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal.
- A tejszínt a 3 tk porcukorral kemény habbá verjük, és a pudingrétegre kenjük (ehhez nyomózsákot is használhatunk).
- Lefedjük a fánkok tetejét a gyümölcsös fedő korongokkal. Akár azonnal fogyasztva, akár lehűtve másnap nagyon finom és dekoratív desszert. Mérettől függően kb. 18-20 db fánkot kapunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18407
- Feltöltés dátuma: 2012. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az indiáner fánk feltuningolt változata.