r
Nosalty Logó

Habos fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos fánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, az 5 dkg cukrot a tojások sárgájával és fél evőkanál vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjét, amit előzőleg kemény habbá vertünk. Fakanállal jól összeforgatjuk, amíg csomómentes, híg állagú tésztát kapunk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából kis halmokat (körlapokat) helyezünk rá. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és kétfelé osztjuk (az egyik lesz a fánkok teteje, a másik az alja).
  3. A pudingporból, a 3 dl tejből és igény szerint 2-3 kanál cukorból kemény pudingot főzünk,és hagyjuk kihűlni.
  4. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk (bármilyen szárazabb gyümölcs lehet, ami passzol a pudinghoz), és a fedő tésztakorongok tetejére halmozzuk.
  5. A tortazselé porhoz 1 dl, forrásban lévő vizet adunk, és kb. fél percen keresztül keverjük, hogy a por feloldódjon.
  6. Kiskanállal több lépésben a gyümölcshalmokra csepegtetjük, hogy a fedelünk egy szilárd zselé bevonatot kapjon (így finomabb lesz és nem barnul meg, illetve nem szárad ki a gyümölcs).
  7. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal.
  8. A tejszínt a 3 tk porcukorral kemény habbá verjük, és a pudingrétegre kenjük (ehhez nyomózsákot is használhatunk).
  9. Lefedjük a fánkok tetejét a gyümölcsös fedő korongokkal. Akár azonnal fogyasztva, akár lehűtve másnap nagyon finom és dekoratív desszert. Mérettől függően kb. 18-20 db fánkot kapunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18375
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az indiáner fánk feltuningolt változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...