r
Nosalty Logó

Habos fánk

NS
Habos fánk
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

331
Kalória
7.2g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
13.9g
Zsír
109.8g
Víz
127g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
21.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 331 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    912 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    263.7 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    658.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 1982 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, az 5 dkg cukrot a tojások sárgájával és fél evőkanál vízzel összekeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, valamint a tojásfehérjét, amit előzőleg kemény habbá vertünk. Fakanállal jól összeforgatjuk, amíg csomómentes, híg állagú tésztát kapunk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztából kis halmokat (körlapokat) helyezünk rá. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és kétfelé osztjuk (az egyik lesz a fánkok teteje, a másik az alja).
  3. A pudingporból, a 3 dl tejből és igény szerint 2-3 kanál cukorból kemény pudingot főzünk,és hagyjuk kihűlni.
  4. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk (bármilyen szárazabb gyümölcs lehet, ami passzol a pudinghoz), és a fedő tésztakorongok tetejére halmozzuk.
  5. A tortazselé porhoz 1 dl, forrásban lévő vizet adunk, és kb. fél percen keresztül keverjük, hogy a por feloldódjon.
  6. Kiskanállal több lépésben a gyümölcshalmokra csepegtetjük, hogy a fedelünk egy szilárd zselé bevonatot kapjon (így finomabb lesz és nem barnul meg, illetve nem szárad ki a gyümölcs).
  7. Az alsó tésztalapokat vastagon megkenjük a pudinggal.
  8. A tejszínt a 3 tk porcukorral kemény habbá verjük, és a pudingrétegre kenjük (ehhez nyomózsákot is használhatunk).
  9. Lefedjük a fánkok tetejét a gyümölcsös fedő korongokkal. Akár azonnal fogyasztva, akár lehűtve másnap nagyon finom és dekoratív desszert. Mérettől függően kb. 18-20 db fánkot kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az indiáner fánk feltuningolt változata.

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...