r
Nosalty Logó

Habos-diós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos-diós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 1684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 6740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1770.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    119 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    610 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 1684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    391.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7081.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    2677 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.4 g
  • Cukor
    456 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    476 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2583 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    1267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2439 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1679 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1605 micro
Összesen 6740 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésben szétválasztjuk a 7 db tojást.A fehérjét mind egy nagyobb tálban, a sárgáját külön 4 db-ot és külön 3 db-ot a tésztához és a krémhez félreteszünk.
  2. A fehérjéket felverjük kemény habbá. A tojások sárgáját (4 db) a porcukorral, vízzel jól elkeverjük, beleszórjuk a darált diót és a csipet sóval, sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérje habot óvatosan a masszához keverjük és előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük, míg szép aranybarna színe lesz a tésztánknak.
  4. Közben elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a liszttel és a 3 tojássárgájával. Sűrűre főzzük.
  5. A porcukrot a margarinnak és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, a kettőt összekeverjük.
  6. Ha minden hozzávaló kihűlt, a tésztát megkenjük a krémmel, tetejére 3 dl tejjel felvert tejszínhabpótlót kenünk. Tetejét reszelt csokival szórjuk meg az élmény fokozására!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 325
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 38728
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Tartalmasabb levesek mellé vagy egyszerűen vasárnapi sütinek szerintem tökéletes. El tudnám képzelni karácsonyra is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi habos finomságra vágytunk. Volt is itthon minden hozzávaló. A siker nem maradt el...Ketten ettünk meg egy tepsivel fél nap alatt... :) Az eredeti recept innen. Annyit változtattam rajta, hogy a krémhez felhasznált tojás fehérjéit is felvertem kemény habbá a tésztához. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...