r
Nosalty Logó

Habos almás sütemény Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habos almás sütemény Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 4836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 179 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    614 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4785.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    629.8 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1449.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    267 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1998 micro
  • β-crypt
    178 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1128 micro
Összesen 4836 kcal
  • 3% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összedolgozzuk a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral.
  2. Elmorzsoljuk benne a margarint. A 3 tojást szétválasztjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját hozzáadjuk a tésztához, végül a kevés tejjel összegyúrjuk.
  3. A tepsink méretéhez illő lapot nyújtunk belőle, és belehelyezzük a kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  4. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A levét kinyomkodjuk. Egy kevés vajon megpároljuk a fahéjjal és a cukorral.
  5. Ha kész az alma, elegyengetjük a tésztán. Előmelegített sütőben 180 fokon elkezdjük sütni.
  6. A 3 tojásfehérjét felverjük. Amikor már kemény, hozzáadunk egy kevés cukrot, és tovább verjük egy kicsit. Amikor a sütink már majdnem megsült, elkenjük rajta a tojáshabot, és visszatesszük a sütőbe.
  7. Amikor már közepesen barna a tetején a hab, kész a sütink.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2765
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamám gyakran süt ilyet, és valami mennyei. Próbáltam utánozni :) Majdnem sikerült :) Isteni, de azért a mama sütije, az a mama sütije :) Bár aki evett belőle, nem panaszkodott, sőt... :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...