r
Nosalty Logó

Habkönnyű sárgabarackos-áfonyás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Habkönnyű sárgabarackos-áfonyás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 5721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Összesen 184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 573 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    251.9 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3954.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    776.1 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    783 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1921 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10616 micro
  • β-crypt
    990 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2093 micro
Összesen 5721 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A 35 dkg lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, sót,belekeverjük a felfuttatott élesztőt, majdannyi tejföllel dolgozzuk össze,hogy ne túl lágy tésztát kapjunk.
  3. Pihentetés nélkül, tepsi nagyságúra (kb 30x40 cm)nyújtjuk és a kivajazott tepsibe tesszük. Megszórjuk a búzadarával és langyos helyen kelesztjük.
  4. Közben asárgabarackokat megmossuk, alaposan leszárítjuk, kimagozzuk, és a megkelt tészta tetején egyenletesen elosztjuk. Ugyanígy mossuk, szárítjuk afele áfonyát, és a barackok közé szórjuk.
  5. A habos tetőhöz a 3 ek lisztet csipet sóval és a 3 dl tejföllel simára keverjük, majda 2 dl tej hozzáadása utánfelfőzzük. Forrás után mindjárt besűrűsödik.
  6. A 4 tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes pépet.Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
  7. Ezt a habos keveréket ráöntjük a gyümölcsök tetejére,elsimítjuk, majd rászórjuk a maradék áfonyát.
  8. 180 fokos, előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba!).
  9. Kockákra vágva langyosan márfogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4698
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

A képen fél adag látszik, amit egy szilikonos tortaformában sütöttem ki. Az eredeti recept nagy adag; simán elég 10 embernek, repetával. Egyszer kipróbáltam túró hozzáadásával is (25-50 dkg lehetett?), szuper fincsi variáció!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok édesszájú, de van néhány süti (ha nem töményen édes), amit igencsak kedvelek! Ezt a receptet nemrégen találtam a "100 legjobb" sorozat egyik kis könyvében. Azóta kedvencem, de nemcsak nekem, mert bárkinek sütöm, ajánlom, kéri a receptet! Habkönnyű, nem túl édes, kellemesen vaníliás és ami fontos; porhanyós, száraz marad a tészta a gyümölcs alatt!  Az eredeti recept csak sárgabarackot ír, de az áfonya hozzáadásával lesz gyönyörű, sárga-lila márványos a színe, ami nekem nagyon tetszik, és az ízek keveréke is csodálatos!

Hozzávalók

A tésztához

A belsejéhez

A habos tetőhöz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...