r
Nosalty Logó

Habkönnyű orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habkönnyű orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 7127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 252 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 595 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    386 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    2171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7440.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1970 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    2604 mg
  • Nátrium
    2453 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.5 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2977 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2849 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2959 micro
Összesen 7127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskótát sütünk : A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk.
  4. Előző este rumaromás vízben beáztattuka mazsolát (kb 1 dl-ben), ezt most lecsepegtetjük, és a vízben felfőzzük a zselatint.
  5. A krémhez a pudingport a tejben sűrű péppé főzzük, majd kihűtjük.
  6. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukoral habosra keverjük, ezután belekevejük a kihűlt pudingot, mazsolát, kandírozott gyümölcsöket, a zselatint, és rumaromával ízesítjük.
  7. Felverjük a hulalát és az egészet összekeverjük.
  8. Megtöltjük a piskótalapokat, a maradék krémmel körbekenjük.
  9. Felvert hulalával körbevonjuk, a tetejét kandírozott gyümölccsel díszítjük.
  10. Hűtőbe tesszük4-5 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 40736
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom nagyon szereti a habos, puncsos, rumos tortákat. Így született ez a finomság...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...