r
Nosalty Logó

Habcsókos szilvás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Habcsókos szilvás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 4685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Összesen 318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 390 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    248.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3290.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1427 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1149 micro
Összesen 4685 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk.
  2. A diót megpirítjuk, és durvára daráljuk.
  3. A tojások fehérjétkemény habbá verjük,majd a cukrot két részletben hozzáadjuk. Mikor a hab már kemény, a fahéjat és adiót óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. A tésztát 2 részreosztjuk,kinyújtjuk, az egyik lapot a sütőpapíros tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, kirakjuk a szilvával, majd eloszlatjuk a tojáshabot rajta, és a másik lappal befedjük.
  5. Az egész sütit így pihentetjük szobahőmérsékleten egy órát. (Előtte nem kell keleszteni!)
  6. A sütőt 220 fokra felmelegítjük, majd mikor beletettük a sütit, 170 fokra visszavesszük. Kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2820
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok szilvám volt, amiből egy nem hagyományos pitét szerettem volna sütni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...