r
Nosalty Logó

Habcsókos karamellás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Habcsókos karamellás szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    306 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.7 g

Zsír

  • Összesen
    392.1 g
  • Telített zsírsav
    225 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7243.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    836.2 g
  • Cukor
    652 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    816 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    593 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    2072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3689 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3065 micro
Összesen 7263 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 289 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral kanalanként hozzáadva.
  2. Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
  3. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd szitálva az előzőekbe forgatjuk.
  4. Két sütőpapírral bélelt tepsire 35x25 centis lapokat kenünk ki belőle.
  5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.

A habtésztához

  1. A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a habot kettéosztjuk.
  2. 2 egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon 1 órán át szárítjuk.
  3. Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
  4. A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze. Légkeveréses sütőbe tehetjük együtt mind a két tepsi habtésztát.

A karamellkrémhez

  1. A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne.
  2. A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
  4. Jól kihabosítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

A sütemény összeállítása

  1. A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsóklap, rá krém, majd a második habcsóklap, krém, és befedjük a második kakaós lappal.
  2. A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük, és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35×25
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 336
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 33654
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A sütemény receptje a Mesterszakács oldalról származik. Nagy köszönet érte. Mennyei finom! Karácsonyra sütöttem. Elég hosszadalmas az elkészítése, mivel a habtészta szárítása időben sokáig tart. Az elkészítése egyszerű volt. Ajánlom másoknak is!

Hozzávalók

A tésztához

A habtésztához

A karamellkrémhez

A sütemény összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...