Habcsókos karamellás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
44g tojás55 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
6g víz0 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A habtésztához
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g porcukor97 kcal
A karamellkrémhez
-
30g porcukor116 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
30g tej17 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
34 kcal
-
30g vaj215 kcal
A sütemény összeállítása
Összesen
726
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
64g víz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
9 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A habtésztához
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
250g porcukor968 kcal
A karamellkrémhez
-
300g porcukor1161 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
300g tej168 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
343 kcal
-
300g vaj2151 kcal
A sütemény összeállítása
Összesen
7263
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
17.5g tojás22 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
4.8g finomliszt17 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A habtésztához
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
10g porcukor39 kcal
A karamellkrémhez
-
12g porcukor46 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
12g tej7 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
12g vaj86 kcal
A sütemény összeállítása
Összesen
289
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 39.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 345 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 724.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
726
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.7 g
Zsír
-
Összesen 392.1 g
-
Telített zsírsav 225 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 119 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 3448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7243.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 1863 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 2772 mg
-
Nátrium 2165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 836.2 g
-
Cukor 652 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 816 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3750 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 593 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 2072 mg
-
Retinol - A vitamin: 3689 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 712 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3065 micro
Összesen
7263
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
289
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A habtésztához
-
5 db tojásfehérje
-
25 dkg porcukor
A karamellkrémhez
-
30 dkg porcukor
-
2.5 dl habtejszín
-
3 dl tej
-
5 db tojássárgája
-
30 dkg vaj
A sütemény összeállítása
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukorral kanalanként hozzáadva.
- Egyesével beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is.
- A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd szitálva az előzőekbe forgatjuk.
- Két sütőpapírral bélelt tepsire 35x25 centis lapokat kenünk ki belőle.
- Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük.
A habtésztához
- A habtésztához vízgőz felett a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, és a habot kettéosztjuk.
- 2 egyforma nagyságú sütőpapírral bélelt tepsiben 100 fokon 1 órán át szárítjuk.
- Ekkor a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, a habtésztát így hagyjuk langyosra hűlni, majd a sütőpapírról leválasztjuk.
- A felső fele maradjon alul, míg a tésztákat nem állítjuk össze. Légkeveréses sütőbe tehetjük együtt mind a két tepsi habtésztát.
A karamellkrémhez
- A karamellkrémhez a porcukrot egy lábasban világosbarnára karamellizáljuk, a tejszínt ráöntjük, és kis lángon forraljuk, míg a karamell teljesen fel nem oldódik benne.
- A tejben simára keverjük a tojássárgákat és a pudingporokat, a cukros tejszínhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
- A tűzről levesszük, a kockákra vágott hideg vajat belerakjuk, és többször belekeverve hűlni hagyjuk.
- Jól kihabosítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
A sütemény összeállítása
- A krémet 4 részre osztjuk. A kakaós lapot megkenjük krémmel, rá az egyik habcsóklap, rá krém, majd a második habcsóklap, krém, és befedjük a második kakaós lappal.
- A sütemény tetejét a megmaradt 1/4 krémmel egyenletesen lekenjük, és villával cifrázzuk. Szeletekre vagy kockákra vágjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35×25
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 336
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 33654
- Feltöltés dátuma: 2014. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A sütemény receptje a Mesterszakács oldalról származik. Nagy köszönet érte. Mennyei finom! Karácsonyra sütöttem. Elég hosszadalmas az elkészítése, mivel a habtészta szárítása időben sokáig tart. Az elkészítése egyszerű volt. Ajánlom másoknak is!