Habart krumplileves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
8g paradicsomlé1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
250g víz0 kcal
Töltelék
-
18g tojás23 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
180
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
50g paradicsomlé9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Töltelék
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1078
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Leves
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
16.3g burgonya9 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.1g főzőtejszín11 kcal
-
2g paradicsomlé0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
61.1g víz0 kcal
Töltelék
-
4.5g tojás6 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
1.2g zsemlemorzsa5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
43
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 578 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 349 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 350.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 753 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
180
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.5 g
Zsír
-
Összesen 41.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3467.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 437 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 2097 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2100.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 377 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4519 micro
-
Lut-zea 558 micro
Összesen
1078
kcal
- 2% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 184 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
43
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 közepes db vöröshagyma
-
4 közepes db burgonya
-
1 db leveskocka
-
2 db babérlevél
-
3 szem fekete bors
-
ételízesítő ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl főzőtejszín
-
0.5 dl paradicsomlé
-
bazsalikom ízlés szerint
Töltelék
-
2 db tojás
-
3 púpozott ek finomliszt
-
3 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A megpucolt hagymát és a meghámozott, kockára vágott krumplit egy kisebb fazékba tesszük. Tetszés szerinti vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a leveskockát és a fűszereket (babérlevél, fekete bors, őrölt bors, paprika). Feltesszük főni. A főzés során ízlés szerint sózzuk és ízesítjük ételízesítővel.
- Miután a krumpli félig megpuhult, hozzáadjuk a tölteléket.
- A főzés végén behabarjuk a tejszínnel és pár kanál paradicsomlével. Megbolondítjuk egy kevés bazsalikommal.
- Kenyérrel vagy anélkül is fogyaszthatjuk.
Töltelék
- Egy kisebb tálban 2 egész tojást felverünk, kicsit megsózzuk, borsozzuk, paprikázzuk, ízesítjük ételízesítővel. Hozzáadunk egy kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és egy kiskanál olajat. Annyi liszttel és zsemlemorzsával keverjük össze, hogy egy formázható masszát kapjuk (ne legyen se túl lágy, se túl kemény).
- A masszából egy kiskanál segítségével gombócokat formálunk, és a fortyogó levesbe tesszük.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 4063
- Feltöltés dátuma: 2017. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluci
6 recept
Gyermekkorom kedvence, édesanyám receptje alapján.