r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tóth Bernadett
Gyümölcstorta diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Teteje

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.9 g
  • Cink
    120 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    96 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    53 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    147.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10875.8 g
  • Cink
    482 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    4788 mg
  • Vas
    384 mg
  • Magnézium
    1265 mg
  • Foszfor
    3590 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    211 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2564 kcal
  • 13% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.6 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Elkészítés

Tészta

  1. Zabkorpát, mákot, citromhéjat, édesítőt, xilitet, szódabikarbónát és a sót elkeverjük. Hozzáadjuk a túrót és a citromlevet, és összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk, majd beletesszük egy tortaformába vagy piteformába. 180 fokon, kb. 10-12 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A hozzávalókat elkeverjük, és sűrű pudingot főzünk.

Teteje

  1. A krémet a kihűlt tortaalapba töltjük. A tetején elhelyezzük a gyümölcsöket. Tálalás előtt tegyük hűtőbe pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyümölcstorta diétásan
Tóth Bernadett 48 recept

Többféle gyümölccsel kipróbáltam már (szeder, meggy, cseresznye, kivi, barack, vegyes bogyós gyümölcs).  Ha tortaformába készítjük, akkor egy kis peremet kell készíteni, hogy ne folyjon ki a krém.  Az interneten találtam egy egészséges, diétás recepteket tartalmazó oldalon. A képen két torta van, de a recept egy tortához való :)  

Hozzávalók

Tészta

Krém

Teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...