Gyümölcsszószos habcsóktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
1g almaecet0 kcal
Krém
-
30g tojássárgája97 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
19 kcal
-
50g tej28 kcal
-
33g margarin239 kcal
Gyümölcsszósz
-
25g piros ribizli14 kcal
-
25g málna13 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g zselatin6 kcal
Tejszínes krém
-
100g habtejszín292 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
3g habfixáló10 kcal
Összeállítás
Összesen
1134
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
360g tojásfehérje187 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
5g almaecet1 kcal
Krém
-
180g tojássárgája580 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g margarin1434 kcal
Gyümölcsszósz
-
150g piros ribizli82 kcal
-
150g málna78 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Tejszínes krém
-
600g habtejszín1752 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Összeállítás
Összesen
6801
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
13.8g tojásfehérje7 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
0.2g almaecet0 kcal
Krém
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
11.5g tej6 kcal
-
7.7g margarin55 kcal
Gyümölcsszósz
-
5.8g piros ribizli3 kcal
-
5.8g málna3 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Tejszínes krém
-
23.1g habtejszín67 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
Összeállítás
Összesen
258
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.1 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 437 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 218 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.2 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 181.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 274 mg
-
Retinol - A vitamin: 641 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 376 micro
Összesen
1134
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.5 g
Zsír
-
Összesen 403.1 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3859.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1120 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 1052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 709 g
-
Cukor 629 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1087.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4004 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 530 micro
-
K vitamin: 232 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 1642 mg
-
Retinol - A vitamin: 3848 micro
-
α-karotin 92 micro
-
β-karotin 1793 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2253 micro
Összesen
6801
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
9 db tojásfehérje
-
25 dkg cukor
-
1 ek almaecet
Krém
-
9 db tojássárgája
-
4 púpozott ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
3 csomag vaníliás cukor
-
3 dl tej
Gyümölcsszósz
-
15 dkg piros ribizli
-
15 dkg málna
-
10 g zselatin
Tejszínes krém
-
600 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Összeállítás
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A végén hozzá adjuk az almaecetet, és homogénné keverjük.
- Zsírpapírral kibélelt nagy tepsiben, előmelegített sütőben 150 fokon sütjük 1 órát.
- Hűlni hagyjuk, és ha kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a zsírpapírt.
- 3 lap kell, hogy legyen belőle. Nem külön-külön sütöm a lapokat, hanem egy nagy tepsiben, és az elkészült tésztát vagy 3 részre osztom (így nem kerek lesz), vagy kivágok tortaforma nagyságú részeket (akkor pici torta lesz).
Krém
- A tojássárgákat cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük (ha kell, pici tejet hozzá lehet adni).
- A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a keveréket. Főzött vaníliás krémet kapunk. Kihűtjük.
- Habosra keverjük a margarint (én jobban szeretem a vajat, de hogy tartósabb legyen az állaga, így keverni szoktam fele-fele arányban), és hozzáadjuk a kihűlt krémet, és krémesre keverjük.
Gyümölcsszósz
- Gyümölcsöket megtisztítjuk, és cukorral feltesszük főzni. (Friss gyümölcs esetén csak megmossuk és feldaraboljuk, ebben az esetben nem kell cukor.)
- Amikor összeforrt, beletesszük a zselatint, és félretesszük hűlni.
Tejszínes krém
- Tejszínt cukorral kikeverjük, és ha kell, habfixálót is beleteszünk.
Összeállítás
- Ha minden megvan, akkor összeállítjuk a tortát.
- Először tészta, majd vaníliás krém, gyümölcs és tejszínes krém. Ugyanezeket még egyszer rétegeljük, és a tésztával zárjuk.
- Kívülről vaníliás krémmel vagy tejszínes krémmel bevonjuk, díszítjük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 460
- Feltöltés dátuma: 2017. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Családom egyik kedvenc receptje, az a jó benne, hogy nem szezonális, mindig évszaknak megfelelően lehet a gyümölcsös részt variálni. Leginkább friss gyümölccsel készítem, de most fanyar gyümölcsök lévén gyümölcsszósszal készült. Eperrel mennyei, de kivi-banánnal is nagyon finom:). Általában gáztepsiben készítem, és így három részre tudom osztani a tésztát (akkor nem kerek torta lesz).