r
Nosalty Logó

Gyümölcsszószos habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsszószos habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 6801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    641 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 1134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2619 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    1052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    709 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4004 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    530 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    1642 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3848 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    1793 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2253 micro
Összesen 6801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A végén hozzá adjuk az almaecetet, és homogénné keverjük.
  2. Zsírpapírral kibélelt nagy tepsiben, előmelegített sütőben 150 fokon sütjük 1 órát.
  3. Hűlni hagyjuk, és ha kihűlt, óvatosan eltávolítjuk a zsírpapírt.
  4. 3 lap kell, hogy legyen belőle. Nem külön-külön sütöm a lapokat, hanem egy nagy tepsiben, és az elkészült tésztát vagy 3 részre osztom (így nem kerek lesz), vagy kivágok tortaforma nagyságú részeket (akkor pici torta lesz).

Krém

  1. A tojássárgákat cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük (ha kell, pici tejet hozzá lehet adni).
  2. A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a keveréket. Főzött vaníliás krémet kapunk. Kihűtjük.
  3. Habosra keverjük a margarint (én jobban szeretem a vajat, de hogy tartósabb legyen az állaga, így keverni szoktam fele-fele arányban), és hozzáadjuk a kihűlt krémet, és krémesre keverjük.

Gyümölcsszósz

  1. Gyümölcsöket megtisztítjuk, és cukorral feltesszük főzni. (Friss gyümölcs esetén csak megmossuk és feldaraboljuk, ebben az esetben nem kell cukor.)
  2. Amikor összeforrt, beletesszük a zselatint, és félretesszük hűlni.

Tejszínes krém

  1. Tejszínt cukorral kikeverjük, és ha kell, habfixálót is beleteszünk.

Összeállítás

  1. Ha minden megvan, akkor összeállítjuk a tortát.
  2. Először tészta, majd vaníliás krém, gyümölcs és tejszínes krém. Ugyanezeket még egyszer rétegeljük, és a tésztával zárjuk.
  3. Kívülről vaníliás krémmel vagy tejszínes krémmel bevonjuk, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 460
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Családom egyik kedvenc receptje, az a jó benne, hogy nem szezonális, mindig évszaknak megfelelően lehet a gyümölcsös részt variálni. Leginkább friss gyümölccsel készítem, de most fanyar gyümölcsök lévén gyümölcsszósszal készült. Eperrel mennyei, de kivi-banánnal is nagyon finom:). Általában gáztepsiben készítem, és így három részre tudom osztani a tésztát (akkor nem kerek torta lesz). 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Gyümölcsszósz

Tejszínes krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...