r
Nosalty Logó

Gyümölcsös túrótorta Mandula konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Gyümölcsös túrótorta Mandula konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.6 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7120.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.8 g
  • Cukor
    341 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1054.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    801 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1689 micro
Összesen 4793 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.6 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformánkat kivajazzuk.
  2. A tésztához a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a tojásokat, végül beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elkevert lisztet is. A tortaformába simítjuk, és 25-30 percig sütjük, hogy kérget kapjon a teteje.
  3. Közben meghámozzuk a barackokat, gerezdekre vágjuk.
  4. A túrókrémhez szétválasztunk két tojást, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, felhasználásig hűtőbe tesszük. A vajat habosra keverjük a cukrokkal majd a két tojás sárgájával plusz még egy tojást beleütünk. Hozzákeverjük az áttört túrót, a reszelt citromhéjat, összekeverjük a keményítővel is. Végül óvatosan a fehérjehabba forgatjuk.
  5. Kivesszük a tésztát, megkenjük pár kanál lekvárral (esetemben cseresznye), elrendezzük rajta a gyümölcsöket, befedjük a túrókrémmel, és visszatesszük a sütőbe további 45 percre (ekkor már hőlégkeverésesen). Majd kikapcsoljuk a sütőt, és még 10 percig otthagyjuk.
  6. A formában hagyjuk hűlni, langyosan már lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1540
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Könnyű édesség, így télen-nyáron készíthető. Biztos siker.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Egy jó barátunk előrehozott születésnapjára készült a torta. Gyorsan elfogyott az utolsó morzsáig. Az eredeti recept a mindmegette.hu-ról származik, ez egy kissé átdolgozott verziója. Bármilyen gyümölccsel és lekvárral finom, a lényeg, hogy jól harmonizáljon!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...