Gyümölcsös tiramisu torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ssofy
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
21g eper6 kcal
-
30 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
21g babapiskóta79 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
4g rum10 kcal
-
4 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
500g őszibarack konzerv360 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
252g babapiskóta948 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g rum116 kcal
-
46 kcal
-
150g víz0 kcal
Összesen
5507
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
10.8g eper3 kcal
-
21.6g őszibarack konzerv16 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
-
8.7g porcukor33 kcal
-
21.6g mascarpone87 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
13g habtejszín38 kcal
-
10.9g babapiskóta41 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
6.5g víz0 kcal
Összesen
237
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 86.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
459
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.8 g
Zsír
-
Összesen 330.9 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1766 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 761 mg
-
Nátrium 362 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.5 g
-
Cukor 392 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1033 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1299 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 243 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 741 mg
-
Retinol - A vitamin: 1119 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1932 micro
-
β-crypt 451 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1109 micro
Összesen
5507
kcal
- 5% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 76.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
237
kcal
Hozzávalók
-
10 g zselatin
-
200 g porcukor
-
500 g mascarpone
-
1 kávéskanál fahéj
-
4 db tojássárgája
-
3 dl habtejszín
-
36 db babapiskóta
-
2 ek instant kávé
-
0.5 dl rum
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- Az eperszemeket megmossuk, csumájukat kitépjük, majd félbe-negyedbe vágjuk őket, nagyságuktól függően. (Télen nyugodtan meggybefőttel is készíthető.) Az őszibarackbefőtt levét leszűrjük, egy dl-t félreteszünk belőle, és a barackokat lecsepegtetjük. Ha lapzselatint használunk (én porral szoktam), akkor a lapokat fél dl hideg vízben felpuhítjuk.
- A tojássárgákat és a porcukrot meleg vízfürdőben csak addig keverjük, amíg cukor teljesen el nem olvad, aztán jéghideg vízbe állítva kihűtjük. A mascarponét habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet és a fahéjat.
- A zselatint a félretett befőttlével mérsékelt tűzön éppen csak felolvasztjuk, majd picit várunk, hogy hűljön (Fontos, hogy csak picit várunk, mert különben a zselatin összeáll, de ha rögtön tennénk bele, akkor a mascarpone is eléggé folyós lenne). Belekeverünk egy, majd még egy nagyobb kanál mascarponés krémet, hogy elkeveredjenek, majd gyors mozdulatokkal a mascarponés krém egészéhez keverjük. A hideg tejszínt felverjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a mascarponés krémhez. (Fontos, hogy a tejszín jó hideg legyen, különben tapasztalatom szerint nem lehet felverni!)
- Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. Egy dl hideg vízben feloldjuk a kávégranulátumot, aztán hozzáadjuk a rumot. Egyenként megmártjuk benne a babapiskóták egyik felét, majd kibéleljük vele a tortaforma alját. Rásimítjuk a krém egyharmadát, éppen hogy csak ellepje a piskótákat, majd magházukkal lefelé belenyomjuk a barackokat (Ha vastagnak ítélem meg, akkor ketté szoktam vágni őket). A forma oldalára vágott felükkel kifelé rakjuk az epreket, a maradékot pedig a barackok közé szórjuk.
- A gyümölcs tetejére simítjuk a maradék krém kevesebb, mint a felét, hogy a gyümölcsöket épphogy ellepje. Ezután az előző sorra merőlegesen következik még egy sor kávéba mártott piskóta, végül pedig a maradék krém. A krém tetejét szabálytalanra szoktam simítani (mert úgy jobban mutat majd rajta kakaó), ezután 12 órára hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor lehúzzuk a tortáról a karikát és a sütőpapírt, majd kakaóval vastagon megszórjuk a tetejét egy szűrő segítségével. Tálaláskor pár szem gyümölccsel is díszíthetjük. :)
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 39978
- Feltöltés dátuma: 2014. március 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ssofy
1 recept
Ez az egyik legkedvesebb tortám, ugyanis mindig biztos siker volt eddig, arról nem is beszélve, hogy 45 perc alatt elkészíthető. Először 18 évesen készítettem el, és egyből a család kedvence lett. A hagyományos tiramisúnál a gyümölcsök, a tejszín és a kevésbé kávés ízvilág miatt könnyedebb, úgyhogy a kevésbé édes szájúaknak is ajánlom. :) Nagyon fontos, hogy a hűtési fázisokat betartsuk, valamint, hogy a tejszínt jó előre behűtsük, mert ha nem lesz elég szilárd a krém, akkor a piskóták felúsznak a tetejére.