r
Nosalty Logó

Gyümölcsös ricottakocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gyümölcsös ricottakocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 354 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.7 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2835.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    964 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    999 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    677.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1649 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 2827 kcal
  • 5% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A hozzávalókból a szokásos módon sütünk egy vékony piskótát kivajazott és lisztezett tepsiben, amit sülés után a tepsiben hagyunk, hiszen ebben állítjuk össze a sütit. Még melegen vékonyan megkenjük lekvárral, és hagyjuk kihűlni.
  2. A ricottát kikeverjük a cukorral és a citromlével. A jól behűtött tejszínből habot verünk, majd hozzákeverjük a cukrozott ricottát is. A zselatint felmelegítjük a tejben (én mikróban szoktam összemelegíteni), és lassan csurgatva a habos egyveleghez keverjük géppel. Jól dolgozzuk bele, hogy ne maradjon csomós!
  3. Ráöntjük a krémet a piskótára, és hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Ha a krém megdermedt, megrakjuk feldarabolt gyümölcsökkel, és tortazselét kanalazunk rá. A tortazselét a tasakon leírtak szerint készítsük el.
  5. Ismét tegyük hűtőbe, hogy a zselé is megköthessen a sütin.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 520
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 47967
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 26.

Ajánló

Bármilyen darabolt gyümölccsel készíthető. Barackkal és kivivel együtt is nagyon jól mutat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyű, gyümölcsös desszert, ami szintén húsvétra készült.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...