Gyümölcsös jégsaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
654
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 238.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
163
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 953.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 164 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1621 micro
-
β-crypt 461 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1770 micro
Összesen
654
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A salátát megtisztítjuk, négybe vágjuk, megmossuk, majd darabokra vágjuk.
- A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsokat kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A filéket kettévágjuk.
- Az almát megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
- A citromlevet elkeverjük a mustárral, hozzákeverjük a kétféle hagymát, a petrezselymet, kakukkfüvet és az olajat. Sóval, borssal ízesítjük.
- A dresszinget a salátára öntjük, és jól összekavarjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 4556
- Feltöltés dátuma: 2016. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A dresszinghez keverhetünk 1-2 ek. joghurtot is. A salátát gazdagíthatjuk vékony csíkokra vágott sajttal.