Gyümölcsös-gesztenyés alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
24g tojás31 kcal
-
4g cukor17 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
22g vaj159 kcal
-
28g gesztenyemassza50 kcal
-
2g porcukor6 kcal
A töltelékhez
A tetejére és a díszítéshez
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
4 kcal
-
3g dió19 kcal
Összesen
491
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
200g vaj1434 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
14g porcukor54 kcal
A töltelékhez
A tetejére és a díszítéshez
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
35 kcal
-
26g dió170 kcal
Összesen
4426
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
12.2g tojás15 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
11.1g vaj79 kcal
-
13.8g gesztenyemassza25 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
A töltelékhez
-
44.3g trópusi gyümölcskonzerv38 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
1.9g zselatin7 kcal
A tetejére és a díszítéshez
-
8.3g fehér csokoládé45 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
1.4g dió9 kcal
Összesen
245
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 185 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
491
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82.3 g
Zsír
-
Összesen 253.6 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2770.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 1104 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.6 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 804.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1740 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 1665 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 319 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
4426
kcal
- 5% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
A töltelékhez
-
3.5 dkg zselatin
A tetejére és a díszítéshez
-
15 dkg fehér csokoládé
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk sárgáját a fehérjétől. A fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót, majd kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével jó habosra kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan a sárga masszához adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját is hozzákeverjük laza mozdulatokkal.
- Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt megsütjük.
- Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük, hogy mikor az őzgerinc formába rakjuk, ne törjön. Párszor kihengergetjük, és vissza, majd hagyjuk kihűlni.
- A gesztenyemasszát picit megmikrózzuk, hogy dolgozható legyen, de nem olvadt.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a geszetenyemasszához, és rászórjuk a porcukrot, jól összedolgozzuk.
- A töltelékhez a gyümölcsöket egy külön tálba rakjuk. A levébe rakunk cukrot (még ha úgy érezzük, hogy jó édes cukor nélkül is, akkor is érdemes egy pici cukor bele), és beleszórjuk a zselatinport. Addig melegítjük, míg a zselatinpor fel nem olvad, majd 1-2 percig forraljuk.
- A piskátóból kivágunk egy akkora darabot, amivel ki tudunk bélelni egy őzgerinc formát, a megmaradt résszel pedig majd befedjük. Mindkét darab piskótát megkenjük a gesztenyekrémmel.
- Majd a nagyobbik darabot belehelyezzük egy alufóliával bélelt őzgerinc formába. A krémes belsejébe halmozzuk a gyümölcsöket, majd rámerjük a zselatinos levet (ne legyen forró).
- Ezután rátesszük a kisebbik lapot a krémes oldalával befelé. Hűtőbe rakjuk fél napra vagy egy éjszakára. A hűtőből kivéve tálra borítjuk, és leöntjük a tetejét olvasztott fehér csokival, majd megszórjuk a dióval.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3255
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
A névnapomra készítettem a barátoknak.:-)