r
Nosalty Logó

Gyümölcsmentő sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Gyümölcsmentő sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 748 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4797.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1292 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2004 mg
  • Nátrium
    1179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    268 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 2984 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy jénai tálban megkaramellizáljuk a cukrot, és körbefolyatjuk az edényben. Félretesszük hűlni. Olyan hangja lesz, mintha millió darabra törne a jénai, de csak a karamell hűl, illetve repedezik. Ezalatt elkészítjük a tésztát.
  2. Mint a muffinnál, külön-külön összekeverjük a száraz, illetve a nedves anyagokat.
  3. A gyümölcsöket csak ekkor hámozzuk meg, hogy ne barnuljon meg.
  4. Az edénybe belesorakoztatjuk a gyümölcsöket, és ráöntjük a tésztát.
  5. Megsütjük előmelegített sütőben.
  6. Langyosra (!) hűtjük a süteményt, és kifordítjuk egy tálra. Nem szabad teljesen kihűteni, hogy a langyos karamell beszivároghasson a tésztába. (Nem fog folyni átfordítás közben!)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10790
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Ezt Kálmán-körtéből és Champion barackból készítettem, mert ettől roskad a fa. Aki még sosem sütött, ez annak is sikerélményt ad. De a karamell készítésénél vigyázni kell, mert égési sérülést okozhat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok fordított süteményrecept van a neten, és ezt legalább annyiféleképpen lehet elkészíteni, mint a muffint. Nálunk kötelező elem a citromhéj és egy kis darált mag. A citrom jól ellensúlyozza a karamell édességét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...