Gyümölcsmentő sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
150g körte77 kcal
-
95g őszibarack36 kcal
-
13g szőlő8 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
44g kefir27 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g dió43 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
748
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
600g körte308 kcal
-
381g őszibarack143 kcal
-
50g szőlő33 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g kefir107 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
26g dió170 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2984
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
32g körte16 kcal
-
20.3g őszibarack8 kcal
-
2.7g szőlő2 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
5.9g tojás7 kcal
-
9.3g kefir6 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.4g dió9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
159
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.5 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 273.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
748
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 383 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4797.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 1292 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 2004 mg
-
Nátrium 1179 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546 g
-
Cukor 351 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1093.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 396 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 699 micro
-
β-crypt 268 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1134 micro
Összesen
2984
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.2 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
-
3 db körte
-
15 dkg cukor
-
2 db tojás
-
1.8 dl kefir
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
10 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
Elkészítés
- Egy jénai tálban megkaramellizáljuk a cukrot, és körbefolyatjuk az edényben. Félretesszük hűlni. Olyan hangja lesz, mintha millió darabra törne a jénai, de csak a karamell hűl, illetve repedezik. Ezalatt elkészítjük a tésztát.
- Mint a muffinnál, külön-külön összekeverjük a száraz, illetve a nedves anyagokat.
- A gyümölcsöket csak ekkor hámozzuk meg, hogy ne barnuljon meg.
- Az edénybe belesorakoztatjuk a gyümölcsöket, és ráöntjük a tésztát.
- Megsütjük előmelegített sütőben.
- Langyosra (!) hűtjük a süteményt, és kifordítjuk egy tálra. Nem szabad teljesen kihűteni, hogy a langyos karamell beszivároghasson a tésztába. (Nem fog folyni átfordítás közben!)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10790
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.
Ajánló
Ezt Kálmán-körtéből és Champion barackból készítettem, mert ettől roskad a fa. Aki még sosem sütött, ez annak is sikerélményt ad. De a karamell készítésénél vigyázni kell, mert égési sérülést okozhat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szeva
46 recept
Nagyon sok fordított süteményrecept van a neten, és ezt legalább annyiféleképpen lehet elkészíteni, mint a muffint. Nálunk kötelező elem a citromhéj és egy kis darált mag. A citrom jól ellensúlyozza a karamell édességét.