r
Nosalty Logó

Gyümölcskenyér gyorsan és egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Gyümölcskenyér gyorsan és egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 445 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 2670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 338 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt Alsó-felső sütés és 180 fokra állítsuk be. Amíg keverjük-kavarjuk, a sütő is pont megmelegszik.
  2. A vajat (margarint) a kristálycukorral, vaníliás cukorral kézi robotgép segítségével keverjük ki habosra. Egyenként tegyük hozzá, dolgozzuk el benne a tojásokat. Adjuk hozzá a 7 ek tejet. Keverjük ki alaposan.
  3. Hozzáadjuk a sütőport és a lisztet. A gép segítségével dolgozzuk össze.
  4. Fakanállal keverjük hozzá az aszalt gyümölcsöket.
  5. Öntsük bele a formánkba, egyenletesen igazítsuk el benne. Ütögessük meg az alját, tegyük be a sütőbe
  6. Kb. 30 percig ne nyitogassuk a sütőt, csak kívülről lessünk rá. Sütőtől függően 40 perc alatt megsül. Tűpróba. Ha már nem ragad a hurkapálcikánkra, kész van.
  7. Tálcára fordítsuk rá az őzgerincet. Még forrón húzzuk le róla a sütőpapírt. Ha langyosra kihűlt, porcukorral szórjuk meg a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 994
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 174
  • Össznézettség: 338710
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyorsan készen van. Nagyon finom. Kell ennél több? :) Kezdőknek is szívesen ajánlom, szerintem elronthatatlan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...