Gyümölcshabos négylapos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
tekovacs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
63g margarin448 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
A felső laphoz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g habtejszín4 kcal
-
7g dió43 kcal
A habkrémhez
-
60g tojásfehérje31 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
56 kcal
Összesen
1480
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
A felső laphoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
26g dió170 kcal
A habkrémhez
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
222 kcal
Összesen
5915
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
31.6g finomliszt115 kcal
-
15.8g margarin113 kcal
-
9.5g cukor37 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6.3g tojássárgája20 kcal
-
0.6g habtejszín2 kcal
A felső laphoz
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
0.3g habtejszín1 kcal
-
1.6g dió11 kcal
A habkrémhez
-
15.2g tojásfehérje8 kcal
-
12.7g cukor49 kcal
-
5.1g sárgabaracklekvár14 kcal
Összesen
374
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 65.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 623.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.6 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 351 micro
Összesen
1480
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 101.8 g
Zsír
-
Összesen 260.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 1319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2494.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 309 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 1171 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 798.4 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 408.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2547 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 265 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 1091 mg
-
Retinol - A vitamin: 2406 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1405 micro
Összesen
5915
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
374
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 késhegynyi sütőpor
-
5 db tojássárgája
A felső laphoz
-
1 db tojássárgája
A habkrémhez
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, és négy részre osztjuk. Pár órát hűtőben pihentetjük.
- Majd a tepsi hátán egyenként világosra sütjük. (Vigyázzunk, hamar megsül!)
- A negyediket lekenjük egy tojássárgájával (amelybe pici tejet vagy tejszínt is tehetünk).
- Még forrón deszkalapra csúsztatjuk (külün-külön, nem egymás tetejérerakva).
- Amíg a lapok hűlnek, a 6 tojásfehérjéből forróvíz fölött habot verünk a húsz deka cukorral és a kicsinyenként hozzáadott lekvárral.
- Ha elég kemény lett a habunk, megtölthetjük a lapokat. Legfelül természetesen a lekent diós lap van.
- Felvágni aznap nem szabad! Nagyon törékeny! Másnap, sőt két nap után a legfinomabb, és a legkönnyebb szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8237
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Ajánló
Mielőtt a megsült lapokat lecsúsztatnám a sütőlapról, mindig alányúlok hosszú késsel, megmozgatom előre, hogy biztosan lecsússzon, és ne törjön össze. A habkrémbe bármilyen folyósabb lekvár jó. Sőt, el tudom képzelni friss, összetört málnával vagy pépesített eperrel is. Én eddig csak baracklekvárral próbáltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
tekovacs
91 recept
A család második számú kedvenc habos süteménye. (Első a részeg szelet!:-) A receptet anyukámtól kaptam még régen. Ha jól emlékszem, ő egy szlovák (akkor csehszlovák) szakácskönyvből írta ki. Nem tudom, miért nem maradt rám a neve is, én csak "habos négylapos sütemény"-ként ismerem.