r
Nosalty Logó

Gyros tál fokhagymaszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Picur
Gyros tál fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz és a körethez

Az öntethez

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz és a körethez

Az öntethez

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz és a körethez

Az öntethez

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 59 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    1485 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    681 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    2141 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    700 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    402 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    732 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    134 micro
  • Likopin
    2723 micro
  • Lut-zea
    3080 micro
Összesen 2305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    71 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

A húshoz és a körethez

Az öntethez

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A húshoz és a körethez

  1. A kockázott húst összekeverjük a páccal, az apróra vágott vöröshagymával, a borssal, a pirospaprikával. Olajjal felöntjük, hogy ellepje. Pihentetjük pár órát (én egy egész éjszakát is szoktam).
  2. Több, mint 1 órát alufólia alatt pároljuk, majd fólia nélkül készre sütjük 15-20 perc alatt (addig, hogy egy kicsit megpiruljon a teteje.
  3. Az öntethez 2 dl tejfölt összekeverünk annyi tejjel, hogy krémes legyen, majd hozzáadunk 1 kiskanál fokhagymakrémet, csipetnyi sót, borsot. A krumplit kisütjük, tányérra tesszük, szedünk hozzá egy kis húst és egy kis zöldséget, nyakon öntjük az öntettel, és jóízűen elfogyasztjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 65210
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mióta megtaláltam ezt a receptet, azóta az egyik kedvencünk, remélem, Nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

A húshoz és a körethez

Az öntethez

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...