r
Nosalty Logó

Gyros pitában görögsalátával

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Gyros pitában görögsalátával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Húshoz

Pita

Görögsaláta

599
Kalória
36.4g
Fehérje
56.6g
Szénhidrátok
24g
Zsír
212g
Víz
78.8g
Koleszterin
3g
Rost
2.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 4794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Pita

Görögsaláta

Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4384.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    3857 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    212 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 599 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.2 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    35075.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2997 mg
  • Nátrium
    30858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1695.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1486 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1382 micro
Összesen 4794 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    181 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

Húshoz

  1. A húst vékony csíkokra, darabokra vágjuk. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük és félretesszük állni.
  2. Az olívaolajon megsütjük.
  3. Miután kisütöttük a pitákat és kész a görög saláta is, összeállítjuk. A pitába felváltva teszünk salátát és húst, amíg tele nem lesz a zseb.

Pita

  1. Meglangyosítjuk a kimért vizet a csipet cukorral. Kis tálban elveszünk belőle, és felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a többi vizet is, és bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt, 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. 10 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 260-270 C fokra. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük úgy, hogy ami eddig felül volt, az alulra kerüljön (kb. 4 db fér be egyszerre a sütőlapra).
  3. Kb. 2 percnyi sütés után, mikor már felpuffadt, megfordítjuk, és fél percre visszatoljuk. Mikor megsültek, tálcára szedjük és konyharuhával betakarjuk a tálalásig. Tálaláskor levágunk egy keskeny csíkot az egyik részéből és szétválik a tészta, előtűnik a zseb. Tetszés szerint töltjük.

Görögsaláta

  1. Minden zöldséget és a sajtot is kockákra vagdosunk. Az olajbogyót közé tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük.
  2. A végén meglocsoljuk az olajjal. 1-2 órát hagyjuk összeérni, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 260 °C

Többször jártam már Görögországban, és ott gyros a specialitás. Persze nem kell ahhoz odautazni, hogy valaki ilyen ételt fogyaszthasson. Mindenki saját otthonába is odavarázsolhatja e finom ízeket. Mindenkinek ajánlom, mert aki egyszer elkészíti, utána már rendszeresen fogja az asztalra tenni. A gyros fűszerkeverékhez ezt a receptet használom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!