r
Nosalty Logó

Zöldséges gyoza japán uborkasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Zöldséges gyoza japán uborkasalátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Gyoza

Uborkasaláta

Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5483.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    202 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1626 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 114 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Gyoza

Uborkasaláta

Elkészítés

Gyoza

  1. Olajozzuk be a serpenyőt.
  2. Helyezzük bele a gyozákat a serpenyőbe, és pirítsuk mérsékelt lángon 3-4 percig, vagy amíg aranybarnára sülnek.
  3. Töltsünk egy kis vizet a serpenyőbe, és lefedve gőzöljük őket még 4 percig.
  4. Frissen, melegen tálaljuk kevés korianderrel vagy újhagymával megszórva.

Uborkasaláta

  1. A páchoz: a szójaszószt jól elkeverjük a rizsecettel, barna cukorral, chilivel, szezámolajjal, reszelt gyömbérrel és fokhagymával.
  2. Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk, és közepesen vékony szeletekre vágjuk.
  3. Az uborkát egy tálba halmozzuk, nyakon öntjük dresszinggel, és megszórjuk pirított, darált földimogyoróval és szezámmaggal. Jó alaposan összefogatjuk, majd mehet a hűtőbe fél órára vagy akár egy egész éjszakára.
  4. Tálaláskor megszórhatjuk még korianderrel vagy újhagymával.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1332
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 28.

Ajánló

A gyozákat kedvünk szerint készíthetjük: süthetjük, főzhetjük vagy tehetjük a kedvenc levesünkbe, mártogathatjuk szószba, de falatozhatjuk magában is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyoza apró japán tésztagombóc, mely lehet nagy, kicsi, kerek vagy hosszúkás, különböző finom töltelékekkel megtöltve. Zöldséges vagy húsos? Nem számít mert, az utolsó szemig el fog fogyni. A gyoza tésztája rendkívül vékony, lédús tölteléket rejt a közepe, és nem tartalmaz sem aromát, sem ízfokozót. Nyolc különböző módon tudjuk elkészíteni. Mi most egy zöldséges verziót választottunk roppanós-friss japán uborkasalátával.

Hozzávalók

Gyoza

Uborkasaláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...