r
Nosalty Logó

Gyors túrós-epres desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
baloghorsi
Gyors túrós-epres desszert
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 730 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    201.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3794.7 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    943 mg
  • Vas
    502 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1120 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 2918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 172 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk.
  2. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citromhéjjal és sóval (nagyon fontos: egy picivel többet kell bele tenni, mint az ember gondolná egy édességnél - csak így lesz íze a túrónak).
  3. A tejszínt felverjük, és beleforgatjuk a túrós-tejfölös keverékbe.
  4. Egy közepes méretű tál alját kirakjuk babapiskótával, rárétegezzük a túrós krém felét, majd félbevágott epreket is rakunk rá.
  5. Erre jön még egy réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül félbevágott eprekkel díszítjük.
  6. Néhány órát a hűtőben áll, ezalatt a babapiskóta beszívja a túróból a felesleges nedvességet, megpuhul, a krém viszont vághatóvá válik (amennyibe megéli azt a néhány órát).
  • Tepsi mérete: 24X20
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1095
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 275474
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors túrós-epres desszert
baloghorsi 18 recept

A friss eper és a túrós krém utánozhatatlan kombináció:), egy fáradt vasárnap délután csak erre futotta az erőmből, még mielőtt igazán összeért volna, elfogyott.:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...