r
Nosalty Logó

Gyors kelt kakaós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kuksi09
Gyors kelt kakaós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1761.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 2250 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1425 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    902 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    965.9 g
  • Cukor
    407 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    1202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1710 micro
Összesen 6752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kb 1 dl langyos tejben 1 ek cukor hozzáadásaval felfutattjuk az élesztőt.
  2. Egy tálba beletesszük a lisztet, atojások sárgáját, cukrot, olajat, tejetés a felfutattott élesztőt, majd lágy tésztát gyúrunk. (Ha szükséges, még lisztet adunk hozzá.)
  3. Majd félretéve, duplájára kelesztjük.
  4. Utána kb.4 részre osztjuk,a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással (hogy a kakaópor ráragadjon), rászórjuk a kakaóport, és fetekerjük.
  5. Egy tepsit kizsírozunk, lisztezünk, és belehelyezzük a feltekert kalácsokat, megkenjük felvert tojással, és még egy kicsit pihentetjük.
  6. Utána előmelegített sütőben kb.180-200 fokon szép pirosra sütjük.
  7. Ha kisült,langyos cukros-vízzel megkenjük, ettől lesz szép fényes és puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 18946
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Ajánló

Bármikor fogyasztható, mert olyan finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors kelt kakaós kalács
kuksi09 14 recept

Itt az intrneten hallottam erről a receptről, én az adagokon módosítottam, és úgy készítettem el. Nálunk nagyon bevállt, mert egyszerű, gyors és nagyon finom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...