r
Nosalty Logó

Gyors kakaós kevert süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Gyors kakaós kevert süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 571 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    61.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4918 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382.8 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 2278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

  1. Törjük fel a tojásokat és tegyük külön edénybe a sárgáját és külön a fehérjét.
  2. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, jobb ha porcukrot használunk mert hamarabb elolvad. A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, csepegtessünk egy kevés citromlevet bele (vagy pár csepp ecetet), vagy egy csipetnyi sót, hogy keményebb legyen a hab.
  3. A kikavart tojássárgáját keverjük össze az olajjal és a liszttel, a lisztet apránként keverjük bele, hogy ne legyen görcsös a tészta, ezután öntsük hozzá a szobahőmérsékletű tejet. A felvert tojásfehérjét kavarjuk hozzá.
  4. Osszuk el a tésztát két részre, az egyik részbe tegyünk vaníliát, a másik részbe pedig kakaót. Egy tepsit, vagy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a vaníliás tésztát, majd a kakaósat és egy villával kevergessük kissé össze a két részt. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
  5. Ezt a tésztát készíthetjük csak kakaósra is, vaníliás rész nélkül ebben az esetben tegyünk a tésztába 3 – 4 evőkanál kakaót. Ha csak vaníliás ízre vágyunk, tegyünk bele több vaníliás cukrot.
  6. Ezt a süteményt dúsíthatjuk darabolt dióval, csokoládéval, mazsolával, szárított gyümölccsel. A tetejét megszórhatjuk porcukorral vagy kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 338
  • Össznézettség: 12834
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors kakaós kevert süti
Wagensommer Alexandra 91 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...