r
Nosalty Logó

Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A'la Atya
Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1984 micro
  • β-karotin
    4982 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    457 micro
Összesen 133 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2790.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2489 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9920 micro
  • β-karotin
    24908 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2286 micro
Összesen 660 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    290 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 18 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a zöldségeket: a répát, fehérrépát, zellert, burgonyát. A répákat hosszában kettévágjuk, a zellert és burgonyát negyedeljük, a vöröshagymát felezzük (héjastól), a fokhagymákat megroppantjuk, de egészben hagyjuk, a zöldpaprikát felezzük, magházától megszabadulunk.
  2. A húsos levescsontot a kukta aljára helyezzük. Belerakjuk az előkészített zöldségeket, majd a fűszereket. Felöntjük hideg vízzel, hogy jól ellepje. A kuktát lezárjuk, majd egy jó órán át főzzük alacsony lángon.
  3. Egy külön kisebb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és ebben forrástól számítva 5 perc alatt megfőzzük a (házi) tésztát. Leszűrjük.
  4. A készre főtt levest egy külön tálba, a megfőtt tésztára szűrjük. A benne főtt csontos húst és a zöldségeket külön tányérra szedjük, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14547
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 19.

Ajánló

Klasszikus vasárnapi leves. Ha jó húsos csontot választottunk, elég egy meggyszószt készítenünk "másodiknak" a főtt hús mellé! Laktató és gyors. És így a vasárnapi istentiszteletre is eljutunk, hiszen nem kell otthon maradni ebédet készíteni! Gyakorlatilag kukta nélkül is pont így készül, de tovább tart.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Megközelítőleg 15 éve főzök. De levest nem tudtam készíteni éveken keresztül. Irigykedtem édesanyám és anyósom vasárnapi húslevesére. Hogy tudják megcsinálni? Addig-addig próbálkoztam, míg megalkottam saját receptemet egy kis csalással: a vöröshagymát héjastól teszem bele, és szórok bele kurkumát. Kettejüket azzal a megbízatással indítom útjukra, hogy színezzék, színezzék és színezzék a levest! És milyen ügyesek. Próbáljuk csak ki! Igazán gyors, finom ünnepi fogás!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...