Gyors gyöngyöző vasárnapi húsleves
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
60g sertéscsont0 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
54g fehérrépa34 kcal
-
32g zeller12 kcal
-
20g burgonya12 kcal
-
10g cérnametélt37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
20g tv-paprika3 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
400g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
300g sertéscsont0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
270g fehérrépa172 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
50g cérnametélt186 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2000g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
8.8g sertéscsont0 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
9.4g sárgarépa3 kcal
-
7.9g fehérrépa5 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
2.9g burgonya2 kcal
-
1.5g cérnametélt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
58.5g víz0 kcal
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 558.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1984 micro
-
β-karotin 4982 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 457 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1759.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 224 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 464 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2790.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2489 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 185 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 408 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9920 micro
-
β-karotin 24908 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 2286 micro
- 1% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 290 micro
-
β-karotin 728 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Hozzávalók
-
4 közepes db sárgarépa
-
3 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db burgonya
-
5 dkg cérnametélt
-
só ízlés szerint
-
1 kk bors
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 kk tárkony
-
0.5 kávéskanál kurkuma
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 l víz
Elkészítés
- Meghámozzuk a zöldségeket: a répát, fehérrépát, zellert, burgonyát. A répákat hosszában kettévágjuk, a zellert és burgonyát negyedeljük, a vöröshagymát felezzük (héjastól), a fokhagymákat megroppantjuk, de egészben hagyjuk, a zöldpaprikát felezzük, magházától megszabadulunk.
- A húsos levescsontot a kukta aljára helyezzük. Belerakjuk az előkészített zöldségeket, majd a fűszereket. Felöntjük hideg vízzel, hogy jól ellepje. A kuktát lezárjuk, majd egy jó órán át főzzük alacsony lángon.
- Egy külön kisebb lábasban enyhén sós vizet forralunk, és ebben forrástól számítva 5 perc alatt megfőzzük a (házi) tésztát. Leszűrjük.
- A készre főtt levest egy külön tálba, a megfőtt tésztára szűrjük. A benne főtt csontos húst és a zöldségeket külön tányérra szedjük, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14547
- Feltöltés dátuma: 2015. február 19.
Ajánló
Klasszikus vasárnapi leves. Ha jó húsos csontot választottunk, elég egy meggyszószt készítenünk "másodiknak" a főtt hús mellé! Laktató és gyors. És így a vasárnapi istentiszteletre is eljutunk, hiszen nem kell otthon maradni ebédet készíteni! Gyakorlatilag kukta nélkül is pont így készül, de tovább tart.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Megközelítőleg 15 éve főzök. De levest nem tudtam készíteni éveken keresztül. Irigykedtem édesanyám és anyósom vasárnapi húslevesére. Hogy tudják megcsinálni? Addig-addig próbálkoztam, míg megalkottam saját receptemet egy kis csalással: a vöröshagymát héjastól teszem bele, és szórok bele kurkumát. Kettejüket azzal a megbízatással indítom útjukra, hogy színezzék, színezzék és színezzék a levest! És milyen ügyesek. Próbáljuk csak ki! Igazán gyors, finom ünnepi fogás!