r
Nosalty Logó

Gyors-egyszerű túrós és almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Gyors-egyszerű túrós és almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

A tetejére

Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

A tetejére

Összesen 5444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

A tetejére

Összesen 171 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2199.8 g
  • Cink
    521 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    402 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.5 g

Zsír

  • Összesen
    304.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10999 g
  • Cink
    2607 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1491 mg
  • Vas
    2008 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    3109 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    82 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2048 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2201 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    251 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1202 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1271 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1505 micro
Összesen 5444 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

A tetejére

Elkészítés

A túrós lepényhez

  1. Az alap hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük, simára dolgozzuk, majd egy közepes méretű tepsit jól kizsírozunk, kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
  2. A tejfölt 1 ek liszttel, 1 tojással elkeverünk, és evőkanállal rácsurgatjuk, majd egyeletesen elsimítjuk rajta.
  3. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt vaníliás porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 58696
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 14.

Ajánló

Célszerű sűtőpapírral bélelt tepsiben sütni, úgy egészen biztos nem ragad le!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors-egyszerű túrós és almás lepény
Gabimami58 139 recept

Amikor először készítettem el, s teljesen kihűlt, még a tepsiből ki se kellett szeletenként szednem, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók

A túrós lepényhez

Az almás lepényhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...