r
Nosalty Logó

Gyöngyi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Gyöngyi szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 929 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    402.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    95 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6315.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.4 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3082 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    2242 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 7415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A tészta hozzávalóit összeállítjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Tepsi hátán (24 ×39 cm-es) 3 lapot sütünk 180 fokra melegített sütőben.
  2. A pudingport, a cukrot a tejben felfőzzük. Kihűtjük, és a margarinnal habosra keverjük.
  3. A lapokat betöltjük.
  4. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a süteményt bevonjuk vele.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, és utána szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1007
  • 7 napos nézettség: 1260
  • Össznézettség: 14880
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Kis unokám elsőáldozására sütöttem. Nagyon finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...