Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Meggle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
4g olívaolaj35 kcal
-
5 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
150g sárgarépa55 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Az édesburgonyachipshez
-
45g édesburgonya28 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
279
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
600g sárgarépa219 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Az édesburgonyachipshez
-
180g édesburgonya111 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1109
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
A leveshez
-
1g olívaolaj9 kcal
-
1.7g salottahagyma1 kcal
-
1.8g gyömbér1 kcal
-
36.8g sárgarépa13 kcal
-
12.3g főzőtejszín16 kcal
-
30.7g zöldség alaplé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
Az édesburgonyachipshez
-
11g édesburgonya7 kcal
-
2g olívaolaj17 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
67
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 204.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 4644 micro
-
β-karotin 14397 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 968 micro
Összesen
279
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 73 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3366.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 506 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 489 mg
-
Nátrium 2195 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 816.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5761 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 843 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 18576 micro
-
β-karotin 57589 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 3872 micro
Összesen
1109
kcal
- 2% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 353 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1139 micro
-
β-karotin 3531 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
67
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
2 ek olívaolaj
-
1 db salottahagyma
-
5 cm gyömbér
-
600 g sárgarépa
-
500 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Az édesburgonyachipshez
-
1 db édesburgonya
-
4 ek olívaolaj
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- Melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát. 5 percig süssük kevergetés közben.
- Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, és adjuk hozzá a mogyoróhagymához. Hámozzuk meg a gyömbért is, és vágjuk apróra, ezt is tegyük az edénybe, egy ideig főzzük őket, majd adjuk hozzá az alaplevet. Pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul teljesen.
- Ekkor öntsük hozzá MEGGLE Főzőkrémet és forraljuk fel. Ízesítsük sóval és borssal. Botmixerrel mixeljük a levest simára. Ha esetleg túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá még egy kis alaplevet és forraljuk fel gyorsan.
Az édesburgonyachipshez
- Az édesburgonyachips elkészítéséhez mossuk meg a burgonyát, és egy mandolinnal szeleteljük fel vékonyra. Tegyük a szeleteket egy vízzel megtöltött tálba, és áztassuk kb. 20 percig.
- Időközben melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki az édesburgonyaszeleteket a vízből, és töröljük őket szárazra. Helyezzük őket egy tiszta tálba, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, adjunk hozzá szárított rozmaringot, szárított fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, hogy a fűszerek teljesen befedjék.
- Helyezzük a szeleteket a sütőlapra úgy, hogy ne fedjék egymást, és kb. 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt díszítsük a levest édesburgonyachipsszel és friss petrezselyemmel.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2213
- Feltöltés dátuma: 2022. október 05.
Ajánló
Őszi ebédek könnyed, mégis tartalmas kezdete lehet. Szórjuk petrezselyemmel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal a tálalás előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Meggle
5 recept
Az őszi hangulatot 100%-ban hozza ez a selymes, fűszeres krémleves, amit a fütyülős sárgarépából főztünk. A gyömbértől pikáns, a tejszíntől pedig istenien krémes lesz, kísérője pedig egy zseniális házi zöldségchips, édesburgonyából.