r
Nosalty Logó

Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Meggle
Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 1109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    4644 micro
  • β-karotin
    14397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 279 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    73 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    489 mg
  • Nátrium
    2195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    843 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    18576 micro
  • β-karotin
    57589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    3872 micro
Összesen 1109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1139 micro
  • β-karotin
    3531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 67 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Elkészítés

A leveshez

  1. Melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát. 5 percig süssük kevergetés közben.
  2. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát, és adjuk hozzá a mogyoróhagymához. Hámozzuk meg a gyömbért is, és vágjuk apróra, ezt is tegyük az edénybe, egy ideig főzzük őket, majd adjuk hozzá az alaplevet. Pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul teljesen.
  3. Ekkor öntsük hozzá MEGGLE Főzőkrémet és forraljuk fel. Ízesítsük sóval és borssal. Botmixerrel mixeljük a levest simára. Ha esetleg túl sűrűnek érezzük, akkor adjunk hozzá még egy kis alaplevet és forraljuk fel gyorsan.

Az édesburgonyachipshez

  1. Az édesburgonyachips elkészítéséhez mossuk meg a burgonyát, és egy mandolinnal szeleteljük fel vékonyra. Tegyük a szeleteket egy vízzel megtöltött tálba, és áztassuk kb. 20 percig.
  2. Időközben melegítsük elő a sütőt 220°C-ra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Vegyük ki az édesburgonyaszeleteket a vízből, és töröljük őket szárazra. Helyezzük őket egy tiszta tálba, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, adjunk hozzá szárított rozmaringot, szárított fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze, hogy a fűszerek teljesen befedjék.
  3. Helyezzük a szeleteket a sütőlapra úgy, hogy ne fedjék egymást, és kb. 15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt díszítsük a levest édesburgonyachipsszel és friss petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2188
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 05.

Ajánló

Őszi ebédek könnyed, mégis tartalmas kezdete lehet. Szórjuk petrezselyemmel, locsoljuk meg kevés olívaolajjal a tálalás előtt.

Receptkategóriák

Gyömbéres répakrémleves édesburgonyachipsszel
Meggle 5 recept

Az őszi hangulatot 100%-ban hozza ez a selymes, fűszeres krémleves, amit a fütyülős sárgarépából főztünk. A gyömbértől pikáns, a tejszíntől pedig istenien krémes lesz, kísérője pedig egy zseniális házi zöldségchips, édesburgonyából.

Hozzávalók

A leveshez

Az édesburgonyachipshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...