Gyömbéres krumplitekercs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
80g finomliszt291 kcal
-
20g rétesliszt73 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
38g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A töltelékhez
-
100g burgonya58 kcal
-
20 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
2g só0 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
1101
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
320g finomliszt1165 kcal
-
80g rétesliszt291 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
7g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A töltelékhez
-
400g burgonya231 kcal
-
12g kókuszreszelék79 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
30g gyömbér24 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
7g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4400
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
22g finomliszt80 kcal
-
5.5g rétesliszt20 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
10.3g víz0 kcal
-
17.5g napraforgó olaj155 kcal
A töltelékhez
-
27.5g burgonya16 kcal
-
0.8g kókuszreszelék5 kcal
-
0.5g szezámmag3 kcal
-
2.1g gyömbér2 kcal
-
6.9g zöldpaprika1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
Összesen
303
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1736.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 1385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
1101
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 299.4 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 100 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6946.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 5539 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 376.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 573.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 109 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 191 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
4400
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 477.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 381 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
32 dkg finomliszt
-
3 ek olívaolaj
-
1 tk kurkuma
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 tk só
-
3 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A töltelékhez feltesszük főni a krumplit.
- Nagyon apróra felszeleteljük a zöldpaprikát és lereszeljük a megpucolt egész gyömbért.
- Elkészítjük a tésztát: egy keverő tálba összeöntjük a liszteket, olajat, kurkumát, chiliport, sót és miután összevegyült kellőképpen, apránként folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg nem tapad a tál falához és szép ruganyos tésztát kapunk. (Ezt én robotgéppel szoktam kb. 20 percig dagasztani, mert közben visszatérhetek a töltelékhez.)
- A megfőtt krumplit beletesszük egy tálba és összetörjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a gyömbért és az összes többi felsorolt töltelék alapanyagot.
- Amikor elkészült a tészta, téglalap alakúra és kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
- Rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Érdemes bevetni a "konyharuha trükköt" és nagyon fontos, hogy szorosan tekerjük fel, mert könnyen széteshet!)
- A kapott tésztakígyót ujjnyi vastagságú szeletekre, csigákra vágjuk (szeletelés után kicsit kézben vagy nyújtódeszkán formázgassuk, hogy az olajban ne essen szét.)
- Forró olajban addig sütjük, amíg a töltelék besötétedik. (Fontos, hogy igazán forró legyen az olaj!)
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18172
- Feltöltés dátuma: 2009. január 18.
Ajánló
Ajánlom hozzá az "indiaias" rizst és alma csatnit. A fűszerek arányával ízlés szerint lehet kísérletezni. Ha nincs otthon hús, kiváló feltétnek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Indiai főzőtanfolyamon elsajátított és azóta itt-ott módosított 5 éve bevált vega recept. Az az érdekes, hogy a forró olajban kisütve, átalakulnak az egymástól elváló radikális ízek és nagyon érdekes összhangba szelídülnek.