r
Nosalty Logó

Gyömbéres krumplitekercs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gyömbéres krumplitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    1385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 1101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.9 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6946.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    5539 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 4400 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez feltesszük főni a krumplit.
  2. Nagyon apróra felszeleteljük a zöldpaprikát és lereszeljük a megpucolt egész gyömbért.
  3. Elkészítjük a tésztát: egy keverő tálba összeöntjük a liszteket, olajat, kurkumát, chiliport, sót és miután összevegyült kellőképpen, apránként folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a meleg vizet. Addig gyúrjuk, amíg nem tapad a tál falához és szép ruganyos tésztát kapunk. (Ezt én robotgéppel szoktam kb. 20 percig dagasztani, mert közben visszatérhetek a töltelékhez.)
  4. A megfőtt krumplit beletesszük egy tálba és összetörjük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a gyömbért és az összes többi felsorolt töltelék alapanyagot.
  5. Amikor elkészült a tészta, téglalap alakúra és kb fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  6. Rákenjük a tölteléket, majd feltekerjük. (Érdemes bevetni a "konyharuha trükköt" és nagyon fontos, hogy szorosan tekerjük fel, mert könnyen széteshet!)
  7. A kapott tésztakígyót ujjnyi vastagságú szeletekre, csigákra vágjuk (szeletelés után kicsit kézben vagy nyújtódeszkán formázgassuk, hogy az olajban ne essen szét.)
  8. Forró olajban addig sütjük, amíg a töltelék besötétedik. (Fontos, hogy igazán forró legyen az olaj!)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18173
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 18.

Ajánló

Ajánlom hozzá az "indiaias" rizst és alma csatnit. A fűszerek arányával ízlés szerint lehet kísérletezni.   Ha nincs otthon hús, kiváló feltétnek.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Indiai főzőtanfolyamon elsajátított és azóta itt-ott módosított 5 éve bevált vega recept. Az az érdekes, hogy a forró olajban kisütve, átalakulnak az egymástól elváló radikális ízek és nagyon érdekes összhangba szelídülnek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...