r
Nosalty Logó

Omlós-gyömbéres almás pite á la Marcsi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Omlós-gyömbéres almás pite á la Marcsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 3000 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

pitetészta

töltelék

Összesen 164 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 251 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1093.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1267 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1167 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1115 micro
Összesen 3000 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 164 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Elkészítés

pitetészta

  1. A kétféle lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a puha margarint, és alaposan összemorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a tojássárgákat, és közepesen lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát gombóccá formázzuk, majd fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk és kivajazott-lisztezett formába tesszük. Körben levágjuk a felesleget, a pite belsejét villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral és megtöltjük száraz fejtett babbal vagy lencsével (így megelőzve, hogy túl magasra nőjön a tészta).
  5. 180 fokos sütőben 15 percet elősütjük. Közben a maradék tésztát is kinyújtjuk és mézeskalács-kiszúróval szív alakú formákat szaggatunk belőle.

töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
  2. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, picit megkaramellizáljuk rajta a cukrot, majd hozzáadjuk a reszelt almát.
  3. Ízesítjük reszelt gyömbérrel, fahéjjal és kevés citromlével. Az egészet alaposan összekeverjük és 10 perc alatt összefőzzük.
  4. A tölteléket ezután picit lecsepegtetjük egy szitában, hogy ne áztassa el a piténket (ez persze az alma víztartalmától is függ), majd beletöltjük az elősütött pitetésztába.
  5. A pite tetejét a tésztaszívekkel díszítjük, lekenjük a felvert tojással, majd sütőbe tesszük kb. 30 percre.
  6. A kész pitét hagyjuk kicsit hűlni, hogy jól szeletelhető legyen, majd ízlés szerint tálaljuk. "Üresen" is isteni, de kevés porcukrot, tejszínhabot, karamellszószt vagy egy gombóc vaníliafagyit se dob le magáról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 384
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 27.

Receptkategóriák

A borongós hideg időre nincs is jobb gyógyszer, mint egy tál gőzölgő, fűszerektől illatozó almás pite! Balogh Marcsi most a saját verzióját mutatta meg nekünk, ami omlós tésztával, sok-sok almával, kevés gyömbérrel és persze fahéjjal készül. A családja eddig is rajongott Marcsi almás desszertjéért, most már mi is odavagyunk érte, ha pedig kipróbáljátok a receptet, ti is imádni fogjátok!

Hozzávalók

pitetészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...