r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertéshúsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Gulyásleves sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    3030 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7528 micro
  • β-karotin
    18179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Leveshez

Elkészítés

Pörkölt

  1. A pörkölthöza hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
  2. Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
  4. Addig pirítjuk a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadjuk a köménymagot és a babérlevelet. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bő vízzel, majd puhára főzzük a húst, fedő alatt.
  5. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk tetszőlegesen. Feltesszük főni egy fazékba, sózzuk. (Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedigkétfelé vágtam.)
  6. Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket, és még forraljuk egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele só. Forrón friss kenyérrel tálaljuk.
  7. Tipp: a zöldségeket akkor tesszük fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14991
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves sertéshúsból
Gy.Zsuzsi 31 recept

Az igazi gulyás marhahúsból készül, de ez nekem sokkal finomabb!

Hozzávalók

Pörkölt

Leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...