Gulyásleves sertéshúsból
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pörkölt
-
83g sertéscomb152 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
8g lecsó3 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Leveshez
Összesen
436
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pörkölt
-
500g sertéscomb910 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g lecsó21 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Leveshez
Összesen
2612
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Pörkölt
-
24.8g sertéscomb45 kcal
-
8.9g vöröshagyma3 kcal
-
5g paradicsom1 kcal
-
2.5g lecsó1 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Leveshez
Összesen
130
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 219.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1255 micro
-
β-karotin 3030 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
436
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 117.3 g
Zsír
-
Összesen 182.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3181.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 351 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1683 mg
-
Nátrium 717 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1314.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1853 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 7528 micro
-
β-karotin 18179 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2575 micro
-
Lut-zea 698 micro
Összesen
2612
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 373 micro
-
β-karotin 901 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 128 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Pörkölt
-
0.5 kg sertéscomb
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
fekete bors ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 db babérlevél
Leveshez
Elkészítés
Pörkölt
- A pörkölthöza hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
- Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
- Addig pirítjuk a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadjuk a köménymagot és a babérlevelet. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bő vízzel, majd puhára főzzük a húst, fedő alatt.
- A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk tetszőlegesen. Feltesszük főni egy fazékba, sózzuk. (Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedigkétfelé vágtam.)
- Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket, és még forraljuk egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele só. Forrón friss kenyérrel tálaljuk.
- Tipp: a zöldségeket akkor tesszük fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot.
- Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 14982
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Az igazi gulyás marhahúsból készül, de ez nekem sokkal finomabb!