r
Nosalty Logó

Gulyásleves sertéshúsból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gy.Zsuzsi
Gulyásleves sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Pörkölt

Leveshez

Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1255 micro
  • β-karotin
    3030 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 436 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1314.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7528 micro
  • β-karotin
    18179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 2612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    128 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Leveshez

Elkészítés

Pörkölt

  1. A pörkölthöza hagymát megpucoljuk, és kockákra vágjuk. A paradicsomot szintén apró kockákra vágjuk, de előtte eltávolítjuk a héját.
  2. Kevés olajat hevítünk, amiben a hagymát üvegesre pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot és a lecsós alapot, majd kb. 2-3 percig még pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a húst.
  4. Addig pirítjuk a húst, míg levet ereszt, majd hozzáadjuk a köménymagot és a babérlevelet. Megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bő vízzel, majd puhára főzzük a húst, fedő alatt.
  5. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk tetszőlegesen. Feltesszük főni egy fazékba, sózzuk. (Most félbevágtam a vastagabb sárgarépát, a zöldséget és a karalábét nem szeleteltem, hanem egyben hagytam, a zellert pedigkétfelé vágtam.)
  6. Mikor a pörköltben a hús, a levesben a zöldségek megpuhultak, akkor összeöntjük őket, és még forraljuk egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. Megkóstoljuk, hogy kell-e még bele só. Forrón friss kenyérrel tálaljuk.
  7. Tipp: a zöldségeket akkor tesszük fel főni, mikor a pörkölt már félig készen van, így egyszerre lesz puha minden. De ha maradék pörköltből készül, akkor sincs semmi gond, viszont akkor a leveshez kell tenni a babérlevelet és a köménymagot.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 14982
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gulyásleves sertéshúsból
Gy.Zsuzsi 31 recept

Az igazi gulyás marhahúsból készül, de ez nekem sokkal finomabb!

Hozzávalók

Pörkölt

Leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek