Gulyás vörösborral
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g sertéscomb182 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53 kcal
-
75g száraz vörösbor62 kcal
-
14 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
38g tejföl74 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g sertéscomb728 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
98 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
300g száraz vörösbor246 kcal
-
57 kcal
-
200g kenyér548 kcal
-
150g tejföl297 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.1g sertéscomb29 kcal
-
20.2g burgonya12 kcal
-
6.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4 kcal
-
8.1g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9 kcal
-
12.1g száraz vörösbor10 kcal
-
2.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
8.1g kenyér22 kcal
-
6g tejföl12 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1065.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 435.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 74 micro
-
β-karotin 1925 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 6320 micro
-
Lut-zea 143 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.5 g
Zsír
-
Összesen 107 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4260.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 611 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 1707 mg
-
Nátrium 1380 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.5 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1742 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 613 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 477 micro
-
Kolin: 462 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 298 micro
-
β-karotin 7699 micro
-
β-crypt 1850 micro
-
Likopin 25281 micro
-
Lut-zea 573 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 1019 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
400 g sertéscomb
-
500 g burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 dl száraz vörösbor
-
70 g sűrített paradicsom
-
4 szelet kenyér
-
150 g tejföl
Elkészítés
- A sertéscombot, a burgonyát, a hagymát,a fokhagymát és a paprikát felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és villával összetörjük.
- A hagymát és a fokhagymát olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a sertéshúst, és kavargatva addig sütjük, míg a kérgefehér lesz.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd a tűzre visszatéve rápirítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy bő két ujjal ellepje.
- Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a paprikát, aparadicsomot, a sűrített paradicsomotés a fűszereket.
- Amikor már majdnem megfőtt a hús, hozzáadjuk a burgonyát, közben hagyjuk a vizet kicsit elforrni, hogy sűrű legyen az étel.
- Ha a burgonya is megfőtt, hozzáöntünk 2 dl vörösbort, és még forraljuk pár percig. A maradék 1 dl vörösbort is hozzáadjuk, és levesszük a tűzről.
- Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 8168
- Feltöltés dátuma: 2013. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Németországban, Rottenburg an der Laaber városában töltöttem egy hetet egy háziorvosnál gyakorlaton, ahol már az első nap elszóltam magam, hogy nagyon szeretek főzni, csak sajnos Németországban kevés lehetőségem van rá, és nagyon hiányzik. Másnap a doktor úr megkérdezte, hogy főznék-e egyik este neki és a családjának valami igazi magyar vacsorát. Boldogan mondtam igent, bár később zavarban voltam, nem tudtam eldönteni, hogy mit is készítsek. Végül anyukámmal való konzultáció után a gulyás mellett döntöttem, úgy ahogy én csinálom, vörösborral és zöldségek nélkül. A doktor úr felesége és gyermekei voltak a kuktáim, a tálalásra pedig befutott a nagyi is, akinél azon a héten laktam. Bár a németek is szoktak gulyást főzni, ők máshogy készítik, így tudtam nekik valami újat mutatni szerencsére. Az összes étel elfogyott, osztatlan sikert aratott a gulyás, a doktor úr másnap még a nővéreknek is elújságolta a praxisban, hogy milyen jót ettek előző este. Azt hiszem, életem legjobb gulyását sikerült ott elkészítenem.